Acasă » OPINII-ANALIZĂ » Avocat clujean: “blocarea dezvoltărilor imobiliare duce la o creștere artificială a prețului locuințelor”

Avocat clujean: “blocarea dezvoltărilor imobiliare duce la o creștere artificială a prețului locuințelor”

Un cunoscut avocat clujean a dezvaluit ca a analizat impreuna cu niste clienti din Germania dezvoltarea urbana din Cluj, iar nemtii i-au spus că blocarea proiectelor imobiliare datorită traficului local este o decizie greșită. “Blocarea dezvoltărilor imobiliare duce la o creștere artificială a prețului locuințelor”, spune avocatul Ciprian Paun.

“ Cine îl dezinformează pe Primarul Municipiului și pe Consilierii Locali? DE CE NU SCAD PREȚURILE APARTAMENTELOR?

Săptămâna trecută , Clujul a fost vizitat de un grup important de investitori străini ( din Germania). După discuții cu dezvoltatori, arhitecți și urbaniști , am analizat stadiul actual al dezvoltării urbane în Cluj. Mi-au spus că blocarea proiectelor imobiliare datorită traficului local este o decizie greșită. La acest moment , toate orașele mari (plus 400.000 de locuitori ) sunt blocate la orele de vârf. Blocarea dezvoltărilor imobiliare duce la o creștere artificială a prețului locuințelor .

Astfel, orașul trebuie ia o opțiune , anume să decidă între scăderea prețului locuințelor ( sau cel puțin oprirea creșterii) prin emiterea urgentă a autorizațiilor de construcție care sunt pendinte sau un trafic lejer – deziderat oricum utopic în anul 2017 oriunde în Europa. Mi-au explicat că blocarea dezvoltărilor imobiliare din Cluj a generat creșterea traficului , pentru că a dus la creșterea piețelor imobiliare marginale (Florești, Baciu). Astfel, o dată cu scăderea eliberării numărului de autorizații de Construcție în Cluj a explodat numărul autorizațiilor de construcție elioberate în Florești. Finalitatea? Drumul Cluj-Florești va fi SUPER aglomerat , iar zona Mănăștur Complet blocată în maxim 2 ani . Fluxul de trafic major de la ora 17-19 este generat de linia de circulație Mărăști-Mănăștur. Centura Metropolitană va ajuta , DAR NU VA PRELUA FLUXUL de circulație spre Florești! Deci, în loc să dezvoltăm investițiile imobiliare din Cluj, consolidăm dezvoltarea din comunele învecinate. NOUL PUG a fost aprobat ÎNCORPORÂND UN STUDIU DE TRAFIC!!!! DECI???? CE E CU ACEL STUDIU? A fost Prost?

Observațiile sunt SUPER-PERTINENTE, dar cine stă să asculte? În LONDRA , la 7 apartamente noi construite se cere un loc de parcare!!!!!!!! Pentru autoritatea locala important este sa se construiasca pentru ca traficul este oricum blocat. Iar , doar traficul infernal va duce la folosirea mijloacelor de transport în comun.“ a scris avocatul Ciprian Paun pe Facebook.

Cum comentati?

Comments

comentarii

Lasă un răspuns