Acasă » SISTEMUL JUDICIAR » Scandal uriaș în Justiție. Danileț o “desființează” pe Dana Gîrbovan

Scandal uriaș în Justiție. Danileț o “desființează” pe Dana Gîrbovan

Scandal uriaș in justiție cu epicentrul in Cluj. Judecatorul Cristi Danileț, fost membru CSM, o “desființează” pe judecatoarea Dana Gîrbovan, presedintele Uniunii Naționale a Judecatorilor din Romania (UNJR), ca urmare a pozițiilor acesteia din sedințele Comisiei speciale de la Parlament pe proiectele de modificare a legilor Justiției. Redăm mai jos textul postat de Danilet pe Facebook:

“Ca urmare a unor intrebari repetate pe care le-am primit cu privire la susținerile pe care le face doamna judecător Dana Gârbovan, aduc următoarele lămuriri:

Doamna Gârbovan nu este șefa judecătorilor sau reprezentantul judecătorilor, așa cum este prezentată de o parte a presei. Ea este președintele unei asociatii neguvernamentale intitulată ‘Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania (UNJR)’ a cărei componență și al cărei număr de membri este necunoscut (acum vreo trei ani numărul membrilor era sub 100 și toți erau judecatori).

Ca urmare a pozițiilor publice repetate indreptate împotriva unor instituții ale statului și a unor categorii de magistrați, doamna Gârbovan și-a pierdut sustinerea din partea multor membri și a unor simpatizanți nemembri.

Personal nu mai fac parte din UNJR (am fost in echipa care a decis înființarea ei și am fost purtător de cuvânt al acesteia în urmă cu câțiva ani), iar pozițiile doamnei Garbovan nu au nicio legătură cu interesele mele și ale celorlalti judecători – nici macar ale celor clujeni, in rândul cărora își desfășoară activitatea – in raport cu proiectele vizand legile justiției: noi ne-am exprimat clar în adunările generale, optând pentru respingerea lor în totalitate.

Numărul magistraților din justiție este de 7000, iar singurul reprezentant oficial al tuturor acestora este CSM. Pozițiile unor ONG-uri de magistrați care sunt contrare celor ale adunărilor generale ale instanțelor și parchetelor reprezintă o anomalie de sistem menită să genereze confuzii și neincredere in Justiție.”

Comments

comentarii

Lasă un răspuns