EXCLUSIV. Boc a fost la vorbitor cu Apostu

Primarul Emil Boc a fost să-l viziteze la Penitenciarul Gherla pe fostul primar și fost coleg de partid, Sorin Apostu.

Surse din Penitenciarul de Maximă Siguranță Gherla au dezvăluit pentru CLUJUST că în urmă cu două luni primarul Emil Boc a fost în vizită la deținutul Sorin Apostu, iar numele primarului apare pe lista de vizitatori. Potrivit acelorași surse, Boc a fost însoțit de soția lui Apostu, Monica, și ea condamnată în același dosar, dar cu suspendare.

Apostu-si-Boc afisSursele noastre povestesc că Boc s-a aflat față în față cu Apostu, despărțindu-i geamul de la vorbitor. Cei doi au vorbit prin intermediul telefonului, așa cum este sistemul de la penitenciar.

Regulamentul prevede că deținuții au dreptul al patru vizite pe lună, iar vizitatorii pot avea un însoțitor. Astfel, Apostu și-a folosit o vizită pentru a-l vedea pe vechiul său amic și coleg, Emil Boc.

Chiar în acea perioadă, Apostu avea depusă cererea de a scrie o carte la Comisia de muncă din cadrul Penienciarului, care ulterior a și fost aprobată. Sursele CLUJUST spun că Apostu scrie o carte în domeniul său universitar de la USAMV, mai având și alte lucrări scrise anterior.

Vizita lu Boc a avut loc după ce Apostu a ieșit din perioada de carantină de trei săptămâni, obligatorie la încarcerare. Fostul primar a fost condamnat defintiv, în 7 iulie, la 4 ani și jumătate de închisoare pentru fapte de corupție, iar soția lui, Monica, la 3 ani cu suspendare pe un termne de încercare de 7 ani.

Contactat de CLUJUST, Boc a negat cu vehemență că ar fi fost la penitenciar: ”Sunt povești vânătorești!”

Precizăm că CLUJUST are un martor ocular care l-a văzut pe Emil Boc împreună cu Monica Apostu în Penitenciarul Gherla.

În decembrue 2011, Emil Boc își exprima încrederea în nevinovăţia lui Sorin Apostu şi a preciza că are îndoieli cu privire la informaţiile despre legăturile acestuia cu “pepenarii”, precizând şi că primarul suspendat al Clujului este un om care-şi iubeşte mult familia şi a modernizat oraşul.

Boc a spus atunci la o televiziune că-l cunoaşte pe Sorin Apostu din 2000. “Eu despre orice coleg am spus că beneficiază de prezumţia de nevinovăţie, cu atât mai mult despre colegul meu trebuie să spun că beneficiază de prezumţia de nevinovăţie. Şi sunt convins că în faţa instanţei de judecată îşi va demonstra această nevinovăţie. Mă îndoiesc că, de exemplu, acele afirmaţii că avea treabă cu pepenarii sunt reale, mă îndoiesc cu sinceritate. Totuşi, am lucrat câţiva ani buni, n-am auzit despre asemenea discuţii”, a susţinut premierul.

“Nu ştiu contractele despre care se face referire cu privire la firma de avocatură şi la relaţia cu omul de afaceri, dar sunt convins că, el nefiind în situaţia de a se apăra, de a putea să spună public, partidul s-a comportat aşa cum s-a comportat în raport cu orice, n-am făcut o excepţie, deşi sufleteşte normal, nu-i uşor”, a mai completat Boc.

Fostul președinte PDL şi-a exprimat convingerea în nevinovăţia lui Apostu. “Cred în nevinovăţia lui şi sper să şi-o demonstreze în faţa instanţei pentru că a fost un om care a avut un rol decisiv în modernizarea Clujului, alături de mine şi de alţi colegi, şi este un om care-şi iubeşte familia, care ţine foarte mult la copii, e un om care cred că-şi va demonstra nevinovăţia”, a conchis Boc în 2011.

Comments

comentarii

Joi, 18 iulie, la Primăria Cluj-Napoca a avut loc dezbaterea publică pentru proiectul de regenerare urbană de pe fosta platformă Carbochim. Concluziile dezbaterii care a ținut 5 ore.... Citește mai mult
Ploaia de sâmbătă după-masă nu i-a speriat pe festivalierii de la Electric Castle.... Citește mai mult

Lasă un răspuns