Grupul Alis amendat cu 12.500 lei pentru o rută din două licențe ”lipite”

Firma de transport Tours Claus, membră a grupului Alis, operează ruta Cluj-București deși licența pe această rută o are altă firmă. Alis a lipit rutele Cluj-Alba și Aiud-București. ISCTR a aplicat o amendă de 12.500 de lei.

ZIUA de Cluj a sesizat că Tours Claus are licenţă câştigată pe ruta Aiud-Bucureşti, însă pleacă de la Cluj. E un calcul economic simplu: numărul clienţilor din Aiud care se deplasează către capitală este incomparabil mai mic decât al persoanelor din Cluj interesate de traseu. Aşadar, firma clujeană ia din clienţii companiei Dacos, cea care a câştigat licenţa pe Cluj-Bucureşti.

Explicaţia celor de la Tours Claus este că au licenţă pe ruta Cluj-Alba Iulia (pe care o “leagă” de Aiud-Bucureşti), dar orele pur şi simplu nu “bat”. Cel mai flagrant se observă acest lucru la întoarcerea din capitală, când autocarul are plecarea oficială de la Alba la 6.30 dimineaţa, însă în realitate opreşte în oraş, pe drumul către Cluj, la 19.40, deci cu o întârziere de 13 ore. Sosirea la Cluj-Napoca este atinsă la 21.30.

„Inspectori din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier – ISCTR au efectuat acţiuni de monitorizare şi control pentru verificarea celor menţionate în sesizare, în zile şi la ore diferite. În urma verificărilor efectuate în trafic, s-au constatat mai multe abateri de la legislaţia în vigoare, aplicându-se sancţiuni contravenţionale conform HG. Nr. 69/2012 actualizată şi OG 37/2007 actualizată, în cuantum de 12.500 lei”, scrie în adresa ISCTR, semnată de inspectorului de stat şef Dorin Ştefan.

“Operăm Cluj-Bucureşti perfect legal, nu putem merge fără licenţă. Cursele Cluj-Alba Iulia şi Aiud-Bucureşti se intersectează. De aceea am luat aceste trasee, să le modificăm. De la Alba spre Cluj avem autobuze care pleacă spre Cluj şi la 6.30, şi la 19.40. Nu ne permitem să facem ilegalităţi”, a declarat Liviu Jişa, patronul Tours Claus.

Mai multe detalii despre caz aici. 

Compania Alis a fost concurenta firmei Fany la celebra licitație pentru traseele intrajudețene de iarna trecută, ce s-a lăsat cu arestarea patronilor Fany. Și numele lui Liviu Jișa de la Alis apare în dosarul Uioreanu, pentru că ar fi fost sprijinit de o altă ”facțiune” din CJ C luj.

Comments

comentarii

Bacalaureatul 2024 începe luni, 17 iunie, cu probele de evaluare a competențelor. Peste 134.000 de candidaţi înscrişi în sesiunea iunie-iulie a Bacalaureatului vor susține proba orală la Limba şi literatura română.... Citește mai mult
Legendele tenisului mondial Andre Agassi, Steffi Graf, Simona Halep şi Andrei Pavel, au făcut show, sâmbătă, într-un meci de dublu care i-a încântat pe spectatorii prezenți la Sports Festival.... Citește mai mult

Lasă un răspuns