Emil Boc a devenit latifundiar…prin moștenire

Dacă în fiecare an declarația de avere a primarului Emil Boc era mai mult goală, anul acesta s-a umplut de terenuri dobândite prin moștenire. Fostul premier a moștenit cote părți din nouă terenuri localitatea Răchițele. de unde este originar. De asemenea, primarul municipiului Cluj-Napoca  a primit cotă parte dintr-o casă și o cabană de lemn tot în Răchițele.

Declarația de avere depusă recent de primarul Emil Boc arată că acesta a moștenit cote de 3/20 din nouă terenuri, păduri și fânețe cu suprafețe între 5.000 și 16.000 mp.

declaratie avere boc 2014

Amintim că tatăl lui Emil Boc din Răchițele, Ioan Boc, a murit în decembrie 2011.

Declarația de avere depusă anul trecut de primar arăta doar o linie în dreptul terenurilor.

boc avere 2013

În rest, Emil Boc deține același apartament din 1995 în cartierul Zorilor, de 63 mp împreună cu soția Oana Boc și aceeași mașină Peugeot din 2007.

Boc a mai depus la bancă anul trecut sume mici din moltenire, care se adaugă la cele 6 depozite ale primarului ce însumează peste 320.000 de lei și 6.000 de dolari și peste 7.000 de euro.

Emil Boc a încasat în 2013 salarii de la Primărie de peste 52.000 de lei și de la Universitatea Babeș-Bolyai de aproape 24.000 de lei.  Tot anul trecut, Boc a primit de la IBM România 600 de euro pentru participarea la un congres în Barcelona.

DESCARCĂ AICI DECLARAȚIA DE AVERE DEPUSĂ ÎN 2014

15 iunie, termenul pentru declarațiile de avere

Legea nr. 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice, pentru modificarea şi completarea Legii nr. 144/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate:  ”Art. 4 alin.2 Persoanele prevăzute de prezenta lege au obligaţia să depună sau să actualizeze declaraţiile de avere şi declaraţiile de interese anual, cel mai târziu la data de 15 iunie. Declaraţiile de avere se întocmesc după cum urmează: pentru anul fiscal anterior încheiat la 31 decembrie, în cazul veniturilor, respectiv situaţia la data declarării pentru celelalte capitole din declaraţie, potrivit anexei nr. 1. Persoanele suspendate din exerciţiul funcţiei sau al demnităţii publice pentru o perioadă ce acoperă integral un an fiscal vor actualiza declaraţiile în termen de 30 de zile de la data încetării suspendării.”

CLUJUST.ro pornește campania de monitorizare a procesului de actualizare a declarațiilor de avere ale mai marilor Clujului din toate domeniile.

Comments

comentarii

Electric Castle, unul dintre cele mai așteptate evenimente muzicale din România, nu a scăpat nici în acest an de ploaie.... Citește mai mult
După mai multe zile de caniculă, cerul din municipiul Cluj-Napoca şi din comuna Floreşti s-a întunecat şi a venit o ploaie torenţială.... Citește mai mult

Lasă un răspuns