fbpx

DNA anchetează adoptarea unei legi. Actul a fost avizat și de un deputat de Cluj

Procurorul șef DNA, Laura Codruța Koveși, a declarat în emisiunea ”În linia întâi” de la TVR că în premieră există suspiciuni că s-ar fi dat bunuri unor parlamentari pentru adoptarea unei legi. Potrivit EVZ.ro, este vorba de legea pentru adoptarea OUG 94 din 2013, pentru care și-ar fi dat semnătura și un parlamentar PSD de Cluj.

”Atunci când un senator sau un deputat comite o faptă de corupţie, solicită bani sau bunuri sau alte foloase pentru a vota în un anume fel, pentru a introduce în lege un anume amendament şi comite o faptă de natură penală, atunci nu sunt sub protecţia Constituţiei. Legea prevede în mod clar că, atunci când soliciţi bani sau bunuri pentru a-ţi exercita într-un anume fel atribuţiile se serviciu sau pentru a face ceea ce cade în competenţa ta şi soliciţi bani sau bunuri, asta se numeşte infracţiune de corupţie şi esşti pedepsit. Deci Constituţia nu oferă protecţie parlamentarilor pentru orice. Sunt sub protecţia Constituţiei din punct de vedere al drepturilor pe care le au atunci când sunt cercetaţi şi care sunt egale cu ale tuturor cetăţenilor cercetaţi”, a spus şefa DNA.

Întrebată de realizatorul emisiunii dacă în acest moment există o astfel de ancgetă, Laura Codruţa Kovesi a răspuns că “este pentru prima dată când avem informaţii şi suspectăm că s-ar fi oferit bunuri sau foloase pentru ca această lege să fie adoptată într-un anume fel. Este o investigaţie în curs, deocamdată este o suspiciune care trebuie dovedită sau infirmată prin probele pe care le administrăm”.

VIDEO Kovesi la TVR

Potrivit EVZ.ro, actul normativ la care face referire procurorul șef DNA este Ordonața de Urgență 94 din 2013, prin care era modificată legea de organizare și funcționare a Autorității de Supraveghere Financiară (ASF).

VEZI AICI TEXTUL OUG 94 DIN 2013

Ordonanța care completa legea de funcționare a ASF a fost inițiată de fostul ministru al Finanțelor Daniel Chițoiu, finul lui fostului președinte ASF, Dan Radu Rușanu, și semnată de premierul Victor Ponta și de ministrul pentru Buget, Liviu Voinea, pe 16 octombrie 2013.

Pe 30 octombrie, legea pentru aprobarea ordonanței a primit aviz pozitiv din partea Comisiei pentru muncă, documentul fiind semnat de deputatul PSD Florin Iordache, în calitate de președinte. Pe 6 noiembrie, Comisia pentru Afaceri Europene, prin semnătura lui Relu Fenechiu (PNL), a dat și ea aviz favorabil. Alte două comisii, cea de Buget și cea pentru Politică economică, au aprobat favorabil ordonanța inițiată de Chițoiu. Astfel, pe document și-au pus semnătura deputații Gheorghe Dragomir (PNL), Mihai Tudose (PSD), Mihai Aurel Donțu (PNL) și Cornel Itu (PSD).

Itu_Cornel Deputatul PSD de Cluj, Cornel Itu, este secretatul Comisiei pentru politică economică, reformă și privatizare din Camera Deputațior. 

 

 

 

Comments

comentarii

Cu bucurie și mândrie, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) marchează un moment de excepție în domeniul ingineriei structurale, odată cu succesul remarcabil obținut de echipa sa de studenți la prestigiosul concurs internațional de design seismic din Seattle.... Citește mai mult
Când spui primăvară, e imposibil să nu te gândești la urzici cu usturoi și mămăligă. Încă din februarie se culeg urzicile tinere, fragede, gustoase, care abundă în 17 vitamine și minerale esențiale pentru sănătate.... Citește mai mult

Lasă un răspuns