Elicopter din Cluj folosit la stins incendiu în Retezat. Imagini spectaculoase! VIDEO

Elicopterul Unității Speciale de Aviație Cluj-Napoca este folosit la stingerea unui incediu din munții Retezat, ce se întinde pe 5 hectare. Elicopterul este dotat cu un dispozitiv special numit ”Bambi-Bucket”.

În data de 13 august, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara a solicitat un elicopter din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie din M.A.I. pentru a ajuta la stingerea de incendii din judeţul Hunedoara.

Unitatea Specială de Aviaţie Cluj – Napoca participă în aceste momente cu aeronava din dotare, de tip MI 17, echipat cu dispozitivul acroşat Bambi-Bucket, pentru stingerea incendiului în masivul Retezat, pe o zonă de 5 ha de pădure şi coronament.

Incendiul de pădure a fost localizat în comuna Pui, din judeţul Hunedoara, în zona cabanei Baleia. Alimentarea cu apă a dispozitivului acroşat Bambi-Bucket se face din lacul de acumulare Sântămăria – Orlea care se află la 19 km de incendiu sau din lacul de acumulare Subcetate care se află la 20 km de zona de pădure afectată.

Acţiunea de intervenţie pentru stingerea incendiului se face în comun cu forţele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara

Aeronava MI-17, din dotarea Unităţii Speciale de Aviaţie Cluj – Napoca, este un elicopter dotat cu două motoare care dezvoltă fiecare 2400 cai putere şi zboară cu o viteză maximă de 250 km/h la un plafon maxim de 5500 metri. Elicopterul poate asigura sprijinul aerian pentru intervenţia structurilor specializate de ordine şi siguranţă publică, prin paraşutare, rapel şi recuperare rapidă.

Aeronava este utilizată atât pentru misiuni de căutare-salvare, evacuare, cât şi pentru stingerea incendiilor, în acest caz elicopterul fiind echipat cu dispozitivul acroşat Bambi-Bucket, care poate dispersa un volum de 3.000 litri de apă.

 

 

Comments

comentarii

Duminică seara de la ora 19:00 va avea loc meciul dintre „U” Cluj şi Hermannstadt, pe Cluj Arena.... Citește mai mult
După protestele de la Palma de Mallorca, Barcelona vrea acum să le ceară vizitatorilor taxe și mai mari.... Citește mai mult

Lasă un răspuns