fbpx

Efectul grilelor cu o variantă corectă: Record de candidați la INM/magistratură care au trecut prima probă

Ca în niciun an, peste două treimi din candidații de la concursul pentru Institutul Național al Magistraturii și pentru admitere directă în magistratură au punctaj de trecere la testul grilă de verificare a cunoștințelor juridice. Diferența față de anii trecuți, este că toate grilele au avut o singură variantă corectă, fără posibilitatea de a fi și două variante.

1054 din 1508 de candidați pentru INM au punctajul minim de 60. Potrivit regulamentului, merg mai departe 600, adică dublul numărului de locuri de auditor de justiție scoase la concurs.  Vor merge mai departe 620 de candidați, deoarece sunt mai mulți cu ultimul punctaj care e 74.

Un singur candidat, Sergiu Doncilă, are 100 de puncte. Acesta a picat anul trecut la interviu cu 6.50.

La concursul de anul trecut, după testul grilă au fost 347 admiși și 1200 respinși.  Au fost tot 300 de locuri scoase la concurs.

1038 din 1440 de candidați (majoritatea avocați) de la concursul de admitere directă  în magistratură au punctajul minim de 60.

Sunt scoase la concurs 250 de posturi de judecător și 147 de procuror.  800 de candidați merg mai departe,  ultimul punctaj fiind 68.

În vara anului trecut au fost 172 de candidați la magistratură care au mers la următoarea probă și erau 140 de posturi, deci puteau merge mai departe 280. Au fost 917 respinși după testul grilă.

Comments

comentarii

Echipa de volei fete a Școlii Gimnaziale „Ion Luca Caragiale” Sibiu a obținut locul 1 la Cluj-Napoca în etapa zonală și locul 5 la nivel național.... Citește mai mult
Condiții meteo de iarnă pe Transalpina. Temperaturile au scăzut la – 5 grade Celsius, iar din cauza lapoviței și ninsorii, acțiunile de deszăpezire au fost stopate.... Citește mai mult

Lasă un răspuns