Acasă » STUDENT LA DREPT » Echipa Facultății de Drept UBB Cluj, locul 2 la Hexagonul Facultăților de Drept 2017. Campioană la fotbal
Cupa de la fotbal

Echipa Facultății de Drept UBB Cluj, locul 2 la Hexagonul Facultăților de Drept 2017. Campioană la fotbal

Echipa Facultății de Drept a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj s-a clasat pe locul 2 la Hexagonul Facultăților de Drept 2017, ce a avut loc, în premieră, la Chișinău. Campioană a fost echipa Facultății de Drept a Universității din Craiova, la fel ca și anul trecut, când studenții din Cluj au terminat pe un rușinos loc 5.

Hexagonul Facultăților de Drept din România s-a desfășurat, în perioada 26-29 aprilie, la Chișinău, în Moldova. Este vorba despre un concurs studențesc de tradiție, organizat anual, cu probe științifice și sportive, ce reunește cadre didactice și studenți de la cele mai prestigioase facultăți de drept din țară. Anul acesta, în premieră, competiția a avut loc la Chișinău.

Evenimentul a devenit deja o tradiție și reunește reprezentanți ai celor 6 facultăți membre ale Hexagonului: Facultatea de Drept a Universității din București, Facultatea de Drept a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Facultatea de Drept a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Drept „Simion Bărnuțiu” a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, Facultatea de Drept a Universității din Craiova și Facultatea de Drept a Universității de Vest din Timișoara.

Concursul a constat în trei probe științifice (Drept civil, Drept penal și Drept constituțional) și patru probe sportive (șah, fotbal, streetball și tenis de masă).

Echipa din Cluj s-a clasat pe locul I la fotbal și la drept civil. La drept penal a fost doar pe locul V.

Studenții de la Cluj au fost însoțiți de prodecanul Șerban Diaconescu, care a spus la festivitatea de premiere: ”Mă bucură locul 2, dar și mai mult mă bucură că au fost o echipă, faptul că toți participanții la toate probele au dat cei mai bun din ei și au făcut lucrul acesta cu fair-play și cu respect față de ceilalți, de aceea și din partea mea respectul meu pentru voi! Sunteți maxim de felicitat și cei care au luat locul I și cei care nu au fost pe locul I. Mulțumesc cadrelor didactice, mulțumesc antrenorului de fotbal care a reușit să facă din cea mai indisciplinată echipă anul trecut echipa campioană anul acesta. Maxim de respectul domnului Ormenișan. Vreau să mulțumesc colegului Mihai care prin uzucapiune de 10 ani a reușit să pună în sfârșit pe locul I echipa de civil a facultății de drept din Cluj, precum și colegelor mele care au reușit o frumoasă reprezentare a Clujului la celelalte probe științifice, dar în primul rând studenților care m-au făcut să fiu mândru că sunt de la Cluj”

Festivitatea de premiere a fost transmisă în direct de UniversulJuridic.ro

Evenimentul a reunit peste 100 de studenți și zeci de profesori de la cele șase facultăți. Edițita de anul viitor va avea loc la Sibiu.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina