fbpx
Locația unde va fi restaurantul

Restaurantul vechilor liberali clujeni. Un senator, un consilier județean, fiul unui deputat, printre asociați

Câțiva liberali cu greutate din PNL-ul dinainte de absorbția PDL-ului și-au unit forțele financiare într-un restaurant ce se va deschide în curând în zona centrală a Clujului. Nu știm cum se va numi localul, dar ar putea să-i zică Restaurantul vechilor liberali clujeni. Printre asociați sunt senatorul Marius Nicoară, consilierul județean Nicolae Groșan, secretarul general PNL Cluj, Mircea Abrudean și fiul deputatului Adrian Oros. Administrator este fostul consilier local PNL Giacomo Dreoni.

Vechii liberali s-au unit în firma ROMANIAN DINERS SRL., înființată în 27 mai 2016, ce are domeniul principal de activitate ”Restaurante”. Pe această firmă se va deschide un restaurant pe strada Clinicilor, aproape de complexul studențesc și de zona Primăriei.

Marius Nicoară și Mircea Abdrudean

Asociații din Romanian Diners SRL sunt persoanele fizice Mircea Abrudean, Nicolae Giulian Groșan, Radu Mihai Oros (fiul deputatului) și persoanele juridice SP Real Trade SRL, firmă deținută de un anume Gheorghe Opriș, și Gimai Food SRL, asupra căreia vom reveni. Administratori sunt Giacomo Dreoni și Gheorghe Opriș, dar din ce ne-a spus senatorul Nicoară, Dreoni a fost cu ideea și se ocupă de deschidere. ”Afacerea a pornit de la îndemnul lui Giacomo. El mi-a spus: Am avut restaurant, mă mănâncă în palmă… El a fost cu ideea, munca…. dar o să-i chemăm și pe noii liberali la restaurant”, a spus Marius Nicoară.

Senatorul nu este asociat direct în firmă, ci prin Gimai Food SRL. În aceasta societate sunt asociați Ioana Silvia Bogățean, Marius Petre Nicoară și Giacomo Dreoni. De altfel, în declarația de interese a senatorului Nicoară apare doar Gimai Food, ceea ce scoate la iveală o portiță prin care aleșii își pot ascunde legal unele interese. De exemplu, un parlamentar poate fi asociat unic într-un singur SRL, care apare în declarația de interese, dar acel SRL să fie la rândul lui asociat în alte zece firme, care însă nu apar în declarație.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

L-am înrebat pe senatorul Nicoară de ce nu a trecut firma Romanian Dinners în declarație de interese? ”Pentru că nu trebuie. Nu se pun derivatele. Am intrebat și așa e. Dacă trebuia, o puneam.”, a răspuns.  Acesta susține că nu se pot ascunde interese: ”Nu se pot ascunde căci intri in Registrul Comerțului și vezi toate participațiile. De exemplu eu, dacă puneam firmele la care e acționară Banca Transilvania, câte trebuia să trec? Dacă sunt acționar la un SIF, vă dați semaa ce ar trebui să scriu!? Pe cei rău intenționați, dacă îi caută cineva în Registru, îi prinde.” Numai că informațiile de la Registrul Comerțului se plătesc și nu sunt afișate public, pe când declarația de avere și de interese e publică.

Cât despre restaurant, senatorul ne-a declarat: ”Sunt simplu acționar. Sper să-l deschidă cât mai repede și să meargă bine. Va fi un restaurant pe model american cu mâncare italiană. Vor fi patru bucătari italieni. Sunt informat că doar am băgat bani.”

Întrebat fiind cum de s-au unit atâția liberali într-o afacere: ”E pe criteriu de prietenie, nu politic. Fiul lui Oros e prieten cu Abdrudean”

Consilierul județean Nicoale Groșan ne-a declarat: ”Am văzut o oportunitate. Clujul, din punctul acesta de vedere, nu cred că este saturat. Ne cunoaștem de câțiva ani, avem de principiu aceeași viziune de business și o relație de respect reciproc. Sperăm să deschidem pe săptămâna viitoare.”

 

 

Comments

comentarii

Doi bărbați au fost reținuți de polițiști după ce au dat o spargere într-o casă din cartierul clujean Andrei Mureșanu.... Citește mai mult
Liderul PNL Nicolae Ciucă a anunțat, miercuri seară, după ședința Coaliției, asumarea deciziei de comasare a alegerilor din acest an.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!