fbpx
Ciprian Roman, Călin Budișan, Alexandru Corpodean și Răzvan Trușcă (acesta nu avea încă robă, căci se așteapta validarea rezultatelor de la examenul pentru Barou)

Echipa avocatului Călin Budișan, fost portar la CFR, înfruntă ”U” Cluj: ”Sperăm să câștigăm”

Jumătate din lotul echipei de fotbal CS Florești provine din mediul juridic, majoritatea avocați, plus studenți de la Drept și un procuror. Avocatul Călin Budișan, prodecan al Baroului Cluj, este sponsor, antrenor principal și portar. În tinerețe, aceasta a evoluat la CFR, rivala de moarte a ”U” Cluj, echipă pe care o va înfrunta sâmbătă, de la ora 17, pe Cluj Arena.

Doi tineri avocați de la CS Florești și din cabinetul lui Budișan au jucat, ca juniori, atât la ”U”, cât și la CFR, iar antrenorul secund, Adrian Trușcă, este un fost jucător al Universității. Patru componenți ai echipei lucrează la același cabinet de avocatură. Înaintea acestui meci cu atâta încărcătură împotriva celor de la ”U”, în liga a 4-a, Clujust.ro a stat de vorbă cu cei patru avocați-fotbaliști de la cabinetul Călin Budișan.

CS Florești s-a format anul acesta din foștii jucători ai echipei Luceafărul 2010. Dintr-un lot de 25 jucători, 12 sunt din mediul juridic, majoritatea avocați, restul fiind studenți la drept și procurorul Mirel Toader de la Parchetul Judecătoriei Cluj-Napoca. Antrenorul-jucător Călin Budișan speră la o victorie împotriva Universității.

Avem așteptări mari. Prin structura mea, îmi doresc de fiecare dată să avem rezultate foarte bune și chiar sunt optimist raportat la meciul cu Universitatea Cluj. Sigur că e o echipă de tradiție, cu jucători profesiniști care au mai jucat în ligi superioare. Am avut o serie de cinci victorii, eram pe un trend ascendent. Între timp am mai trasferat jucători și problema majoră nu e de valoare individuală, ci de omogenitate și de atitudine. Dacă implicarea și determinarea va fi la un nivel maxim, 200%, având în vedere adversarul, eu zic că și rezultatul va fi pozitiv. Sunt optimist. Noi pornim de la ideea că vrem să câștigăm. Nu mergem să nu luăm multe goluri.”, susține Budișan.

Pregătirea avocaților pentru meci constă în două antrenamente pe săptămână și ”sprinturi” între birou și Tribunal. ”Și pregătirea asta are rolul ei, căci te întărește mental, spune râzând antrenorul. Cu toate că este un avocat penalist extrem de ocupat, cu clienți VIP în toată țara, își face timp pentru echipă și pentru pasiunea lui: ”Marți și vineri avem antrenamente. Încerc să-mi gestionez situația, încât să pot să merg la antrenamentele băieților, să fiu alături de ei. Încă mai am discuții cu antrenprul secund Adrian Trușcă legat de sistemul de joc pe care să-l adoptăm.”

calin-budisan-la-birouCălin Budișan (46 de ani) a jucat până la vârsta de 21 de ani la clubul CFR Cluj, ca portar, începând de la copii și ajungând până la echipa mare.

”Nu știu dacă dezvolt ambiții suplimentare față de ambiția pe care o am la fiecare joc. Posibil ca ei (”U”-iștii – n.red) să perceapă lucrurile la o altă dimensiune, dar eu personal îmi doresc să câștig nu ca fost jucător al CFR-ului, ci ca antrenor-jucător al echipei CS Florești. În ciuda faptului că sunt considerați o galerie acidă și radicală, eu fac aprecierea că sunt o galerie frumoasă și că multe echipe din România și-ar dori o asemenea galerie. Chiar am fost în tribună la meciul cu Olimpia Gherla, iar manifestarea a fost în limitele decenței. Mie mi-a produs o senzație de bucurie, având în vedere că la un meci de liga a 4-a poate să există o asemenea atmosferă creată de galerie. Nu am mai văzut așa ceva în liga a 4-a. Tradiția Universității Cluj, dorința suporterilor și a jucătorilor de a ridica echipa acolo unde îi e locul face să existe această atmosferă. Eu personal mă bucur. De aceea am și acceptat să jucăm pe Cluj Arena, chiar dacă meciul este acasă pentru noi, căci e păcat de suporterii pe care îi au să nu participe. Asta nu mă împiedică să fiu în continuare optimist și să cred în șansele echipei mele. ”, a precizat avocatul.

Ședință operativă cu fotbaliștii de la cabinetul Budișan
Ședință operativă cu fotbaliștii de la cabinetul Budișan

avocat-romanUn alt ”veteran” al echipei este avocatul Ciprian Roman, care a jucat în tinerețe la Unirea Dej, în divizia B și C, după care a evoluat în Italia timp de 10 ani în ligi inferioare.

”Pentru mine sunt importante toate meciurile. Adversarul e o echipă cu tradiție a județului, care, din păcate a ajuns în liga a 4-a. Pentru județul nostru, ar trebui să fie în Liga 1. Dar sigur că e o partidă importantă, pe care sperăm să o câștigăm, pentru că avem o echipă bună, o echipă tânără. Acuma că mai sunt printre noi care sunt la sfârșit de carieră, nici n-are rost să spun câți ani avem. Și ei au jucători care aduc experiență, la fel și la noi. Înafară de doi-trei, echipa noastră e foarte tânără.”, a prefațat Roman întâlnirea cu ”U” Cluj. Acesta consider că principalul pericol vine de la Dorin Goga, dar spune că Universitatea mai are jucători buni în față, de perspectivă.

alex-corpodean-la-birou

Tânărul Alexandru Corpodean (foto sus), aflat în al doilea an de stagiatură la cabinetul Budișan, spune că CS Florești este o echipă în formare: ”Am făcut antrenament marți, mai avem vineri. În rest, la birou, Tribunal. Nu avem o pregărire specială pentru meciul acesta. Noi jucăm în liga a 4-a de plăcere. Obiectivul nostru e acela să ne clasăm în primele echipe, dar să formăm o echipă omogenă și să ne atrenăm pentru turneele noastre anuale ale avocaților.” Amintim că echipa de fotbal a avocaților clujeni, Dacia Felix, este vicecampioană mondială. 

Despre meciul cu Universitatea, tânărul avocat spune: ”Este un meci mai special având în vedere tradiția și apropierea oamenilor de această echipă, dar miza meciului și faptul că jucăm pe Cluj Arena în fața a mii de oameni nu trebuie să ne apese în vreun fel. Trebuie să fim concentrați, dar nu să trecem în extrema cealaltă, adică să fim speriați. Eu consider că putem să scoatem un rezultat bun, dacă mergem ambițioși, nu suntem apăsați de miza jocului și fiecare își face datoria atât individual, dar și în agrenajul echipei”

Alexandru Corpodean, în vârstă de 26 de ani, este fiul fostului arbitru de divizia A, Sorin Corpodean. Tânărul a jucat fotbal la Alba Iulia și ”U” Cluj până la 18 ani și apoi la CFR 2, timp de un an, până s-a desființat. Atunci a optat pentru Facultatea de Drept.

razvan-trusca-2Celălalt tânăr din echipă și de la cabinetul Budișan este Răzvan Trușcă, care trecut cu succes în septembrie examenul pentru Barou, dar încă nu poate îmbră roba căci UNBR nu a emis decizia de validare a examenului. Acesta spune că nu are emoții în privința meciului de pe Cluj Arena:

E un meci mai special datorită faptului că am fost junior la ”U” până la 19 ani și am cochetat cu echipa mare. Am fost în câteva acțiuni ale echipei mari, puteam să și joc la acea echipă care era în Divizia A, dar din cauza faptului că erau mulți jucători valoroși atunci, Claudiu Niculescu, Adrian Cristea, Boștină și alții, pe noi cei mai tineri ne-au lăsat mai deoparte și au încercat să ne găsească echipe în eșaloanele inferioare, să putem crește. Atunci am și rupt legătura cu fotbalul, căci eram în anul II la Facultatea de Drept.

Când am început fotbalul, am fost la CFR, apoi am trecut la Universitatea și apoi am mai avut o tentativă la CFR la echipa a doua, dar nu s-a putut realiza transferul. Țin cu ”U” Cluj de mic din cauză că mă ducea tata (Adrian Trușcă – n.red) la meciuri. El juca și eu eram prin tribună. Nu mai țin minte prea multe, dar știu că alergam pe acolo cu fiul lui Predatu și al lui Pojar. Chiar dacă e un meci de liga a 4-a, sunt foarte ambiționat și aș dori să nu ieșim învinși. Cred că avem capacitatea să nu se întâmple asta. ”, ne-a spus Trușcă.

Comments

comentarii

Cu bucurie și mândrie, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) marchează un moment de excepție în domeniul ingineriei structurale, odată cu succesul remarcabil obținut de echipa sa de studenți la prestigiosul concurs internațional de design seismic din Seattle.... Citește mai mult
Când spui primăvară, e imposibil să nu te gândești la urzici cu usturoi și mămăligă. Încă din februarie se culeg urzicile tinere, fragede, gustoase, care abundă în 17 vitamine și minerale esențiale pentru sănătate.... Citește mai mult

Lasă un răspuns