fbpx

După problemele cu legea, fiul lui Uioreanu a ales calea Dreptului. Vrea să devină magistrat

Alexandru Uioreanu s-a ambiționat după problema penală din adolescență, a luat o notă  mare la Bacalaureat, iar acum este student la prestigioasa Facultate de Drept de la Universitatea Babeș-Bolyai, unde în vară a fost cea mai mare concurență pe locurile bugetate.

Uioreanu Jr., acum în vârstă de 19 ani, a fost aproape de a intra la buget, însă punctajul de la examen l-a dus câteva poziții sub linie, astfel că este student la zi, cu taxă, la Facultatea de Drept a UBB. Ce l-a determinat să facă o asemenea alegere? Chiar procesul în care a fost judecat și condamnat cu suspendare pentru trafic de cannabis. Am ales Facultatea de Drept pentru că am fost foarte impresionat de procesul meu și am dorit să cunosc mai multe lucruri în acest domeniu . După aproape un semestru petrecut la facultatea de Drept a UBB , observ cât de important este de fapt acest domeniu și cât de multe ramuri de drept sunt. Acest sementru mi-a placut dreptul constituțional , deoarece cred eu Constituția României este cea mai importantă intr-un stat de drept, astfel că această materie mi s-a părut cea mai interesantă”, a răspuns Alexandru Uioreanu în exclusivitate pentru CLUJUST.ro. 

uioreanu alexTânărul nu s-a rezumat la Drept și mai este student la distanță la Facultatea de Științe Politice a UBB, semn că sângele de politician liberal îi curge prin vene. Întrebat cum face față la două facultăți, Uioreanu Jr. spune că ”modul de susținere a examenelor la Știinte Politice la ID, majoritatea examenelor fiind prin calculator , este foarte bine pentru mine. Avem si proiecte pentru unele materii , desigur nu la toate materiile este asa cu proiect. Am unele materii la care susțin examenele la facultate. Este greu, mult de citit , dar cred ca voi putea face față”.

Numele Uioreanu a trezit interes printre colegii de la Drept.  ”Colegii mei de la drept m-au recunoscut și s-au interesat din ziare de mine, dar nu au nicio problemă in privința mea, chiar sunt curioși de mine”, spune tânărul. Acesta dezvăluie că ceea ce l-a motivat să învețe au fost chiar problemele avute de el, dar și ale tatălui, care cu o lună înainte de Bacalaureat a fost arestat preventiv. Amintim că în 2012, când Alexandru era prins de procurori cu cannabis, adolescentul avea situația școlară neîncheiată la cinci materii. După ce a ieșit din arest preventiv s-a pus cu burta pe carte și a obținut media 8,5 la Bacalaureat.  ”După acel incident am fost profund afectat de ceea ce mi s-a intamplat, dar acest lucru m-a motivat sa învăț foarte mult și să am rezultate școlare bune.  Se poate vedea ce note am luat la Bac la toate materiile, dat fiind faptul că inainte cu o lună tata incepuse să aibă probleme,  ceea ce m-a afectat”, a povestit juniorul Uioreanu, care este copilul din prima căsătorie al fostului președinte al Consiliului Județean.

Alexandru Uioreannu spune că a învățat din greșeala de a se apropia de droguri:  ”Singurul lucru care m-a dus către acest lucru a fost anturajul, din care făceau parte persoane mai mari decât mine. Eu eram singurul minor din acest anturaj. Acest lucru m-a dus către acest drum, am fost influentat. După atâta timp, respectiv doi ani și ceva, am rămas cu experiența de viață si o învățatură aspră. După acel incident am incercat să fac tot ce îmi stă în putință să îmi repar greșeala, am ajuns să îmi iau bacalaureatul cu note mari, să intru la o facultate de renume în țară”. De altfel, tânărul urmează de ceva vreme un program de reabilitare în cadreul Agenției Naționale Antidrog, care in curand se va încheia. De asemenea este sub evidența Serviciului de Probațiune de pe lângă Tribunal, în termenul de încercare de doi ani primit la pedeapsa cu suspendare. 

alex si horea uioreanu clujust

Acum, tânărul își susține tatăl, care este arestat la domiciliu. ”Sunt în relații foarte bune cu tatăl meu, mă înteleg foarte bine și îl văd in fiecare zi. Când era președinte nu il vedeam deoarece era pe teren toată ziua”, spune Alexandru. În ce privește dosarul tatălui, tânărul nu comentează. ”Despre tata nu doresc să comentez , deoarece este un proces în derulare. Să lăsăm Justiția să-și facă treaba”, a precizat studentul. Cât despre planuri de viiitor, înclină spre magistratură. ”Imi doresc foarte mult să merg spre INM (Institutul Național al Magistraturii – n.red.), dar nu știu ce îmi pregătește viitorul. Poate mă voi răzgândi până termin facultatea”, a declarat Uioreanu jr. pentru CLUJUST.ro. Până atunci, Alexandru se pregătește pentru prima sesiune din viața de student.

În iunie 2014, Alexandru Uioreanu a fost condamnat definitiv la 8 luni de închisoare cu suspendare pe un termen de încercare de 2 ani și 2 luni pentru consum și trafic de droguri de risc, mai exact cannabis. În dosar au mai fost judecate și condamnate patru persoane. Anterior, la Curtea de Apel Cluj, Uioreanu jr. primise 1 an și 6 luni cu suspendare. În timpul anchetei și procesului, tânărul a stat o perioadă în arest preventiv. Acum tatăl lui, Horea Uioreanu, fost președinte al CJ Cluj, este trimis în judecată de DNA Cluj pentru fapte de corupție. Dosarul se află în cameră preliminară, iar el este în arest la domiciliu.

Comments

comentarii

CFR Cluj a câștigat vineri seară cu scorul de 4-0 (0-0), meciul împotriva echipei Dinamo București, în etapa cu numărul 27 din Superliga. Adrian Mutu a explicat că nu este întâmplător, ci în urma strategiei adoptate.... Citește mai mult
Vremea va fi călduroasă la Cluj-Napoca în acest sfârșit de săptămână. Vezi prognoza meteo pentru următoarele zile.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!