Acasă » STUDENT LA DREPT » Două olimpice au intrat primele la Facultatea de Drept UBB Cluj. Vezi lista candidaților admiși
Alexandra Cengher și Cristiana Petre (sursa foto facebook.com)

Două olimpice au intrat primele la Facultatea de Drept UBB Cluj. Vezi lista candidaților admiși

Două olimpice, una din Cluj-Napoca și una din Zalău, au intrat primele la Facultatea de Drept UBB Cluj. Dacă anul trecut, prima medie de admitere a fost 9,90, anul acesta a fost 10.

Alexandra Cengher, absolventă a Liceului Teoretic „Nicolae Bălcescu” Cluj-Napoca, și Cristiana Petre, care a absolvit Colegiul Naţional „Silvania” Zalău, sunt primele două nume de pe lista candidaților admiși la Facultatea de Drept a Universității Babeș-Bolyai. Prima a fost premiată la  Olimpiada Internaţională de Lectură și la Olimpiada Naţională de „Lectura ca abilitate de viaţă”. Cea de-a doua a obținut locul I la Olimpiada Naționala de Limba și Literatura Româna din acest an și premiul special anul trecut.

Media de admitere la facultate a fost compusă din nota obţinută la proba scrisă, de verificare a raţionamentului logic, cu o pondere de 50%, și media generală obţinută la examenul de bacalaureat, cu o pondere de 50%. Candidații admiși trebuie să confirme locul până în 28 iulie.

Au fost alocate, ca și anul trecut, 155 de locuri bugetate la linia română, 20 de locuri pentru maghiari, 1 loc pentru cetățeni moldoveni și 5 pentru cei de etnie rromă. De asemenea, sunt 351 de locuri cu taxă.

Exemple de întrebări la testul de raționament logic

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina