fbpx

Dosarul ”Uioreanu” merge la judecata pe fond UPDATE

Dosarul fostului președinte CJ Cluj a ieșit din camera preliminară și va primi termen de judecată la Tribunalul Cluj pe fond.

UPDATE: S-a stabilit primul termen de judecata in 12 februarie.

Judecătorul de cameră preliminară de la Curtea de Apel Cluj a respins toate excepțiile invocate de avocați și dispus începerea judecății în dosarul în care sunt acuzați de fapte de corupție Horea Uioreanu, Ioan Petran, Ioan Bene, Vasile Pogăcean și Gabriel Davidescu. ”Noi am reclamat că judecătorul de cameră preliminară de la Tribunal a hotărât fără participarea părților, așa cum Curtea Constituțională a decis ulterior. Decizia Curții este legală. A fost la latitudinea judecătorului dacă trimite dosarul înapoi la judecătorul de cameră preliminară de la Tribunal sau nu. La unele instanțe din țară s-a mers pe această practică. Urmează să primim termen la Tribunalul Cluj”, a explicat avocata lui Uioreanu, Smaranda Bara.

În acest caz, din diverse motive – vacanța judecătorească și amânări în urma deciziei Curții Constituționale –  s-a depășit cu mult termenul de 60 de zile pentru camera preliminară din Noul Cod de Procedură penală, dosarul fiind trimis de DNA Cluj la instanță în 23 iunie 2014.

Curtea de Apel a menținut stare de arest la domiciliu pentru Uioreanu, Bene și Pogăcean. De asemenea, a respins o cerere a ultimului dintre aceștia de a părăsi domiciliul pentru a merge la firma pe care o deține, Sinai Comimpex, aceasta fiind supusă unui control financiar complex.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns