fbpx

Dosarul Uioreanu, amânat la primul termen

Procesul fostului președinte al Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, a fost amânat astăzi chiar la cererea acestuia pentru a-și angaja avocat.

La fel ca vechiul cod de procedură penală, și noul cod dă posibilitatea inculpaților să ceară o amânare pentru angajarea de apărători. ”Noi suntem angajați pe faze: urmărire penală, cameră preliminară sau fond. Nu poți să știi la urmărire penală dacă se ajunge la fond”, a explicat un avocat. Astfel, Horea Uioreanu a fost singurul care a cerut amânare pentru angajare de avocat. În fazele anterioare a fost reprezentat de Tiberiu Ban și Smaranda Bara. Sursele noastre spun că tot aceștia vor fi și pe viitor avocații fostului președinte CJ Cluj.

Următorul termen de judecată a fost stabilit de instanța Tribunalului Cluj pentru 2 martie.

Uioreanu este judecat alături de oamenii de afaceri Ioan Bene și Vasile Pogăcean, directorul de dezvoltare UTI SA, Gabriel Davidescu, și consilierul județean Ioan Petran pentru fapte de corupție.

Omul de afaceri Ioan Bene și unul dintre avocații lui, Mihai Neamț, s-au potrivit la ținuta vestimentară, amândoi purtând pălării negre.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns