fbpx
Acasă » ȘTIRI » Doi minori din Dej au fost arestați pentru furturi din biserici

Doi minori din Dej au fost arestați pentru furturi din biserici

Doi minori de 16 și 17 ani din Dej au fost arestați preventiv, astăzi, pentru mai multe furturi din biserici.

Magistraţii Judecătoriei Dej au dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile faţă de cei doi minori, iar faţă de cel de-al treilea inculpat din dosar a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Potrivit reprezentanților IPJ Cluj, cei trei tineri cu vârste de 16, 17 şi 18 ani, toţi din municipiul Dej, sun bănuiţi că ar fi sustras în perioada 27 ianuarie – 24 februarie, în mai multe rânduri, bani din cutia milei din mai multe biserici de pe raza municipiului Dej şi una de pe raza municipiului Gherla.

Soluția pe scurt:

I. In baza art.202, art.223 alin.(1) lit.d), alin.(2) si art.226 din Codul de procedura penala admite in parte propunerea Parchetului de pe langa Judecatoria Dej si in consecinta:

Dispune arestarea preventiva a inculpatilor minori:

1. B.I.cu antecedente penale care nu atrag starea de recidiva, urmarit penal in dosarul Parchetului de pe langa Judecatoria Dej nr.172/P/ 2019, pentru savarsirea infractiunii de furt calificat in forma continuata, prev. si ped. de art.228 alin.(1), art.229 alin.(1), lit.b) si d) Cod penal, cu aplicarea art.35 alin.(1), art.77 alin.(1) lit.a) si art.113 alin.(1) Cod penal,

si

2. KRR fara antecedente penale, urmarit penal in dosarul Parchetului de pe langa Judecatoria Dej nr.172/P/2019 pentru infractiunea de furt calificat in forma continuata, prev. si ped. de art.228 alin.(1), art.229 alin.(1), lit.b) si d) Cod penal, cu aplicarea art.35 alin.(1), art.77 alin.(1) lit.a) si art.113 alin.(1) Cod penal, pe o durata de -30 – de zile, incepand de azi, 26.02.2019, pana la data de 27.03.2019, inclusiv.

Respinge, ca neintemeiata, cererile aparatorilor inculpatilor minori de neadmitere a propunerii Parchetului de pe langa Judecatoria Dej cu privire la luarea fata de inculpati a masurii arestarii preventive, iar in subsidiar de luare fata de acesta a masurii preventive a controlului judiciar sau a arestului la domiciliu.

II. Respinge cererea Parchetului de pe langa Judecatoria Dej de luare a masurii arestului preventiv fata de inculpatul OSA urmarit penal in dosarul Parchetului de pe langa Judecatoria Dej nr.172/P/2019 pentru comiterea infractiunii de furt, prev. si ped. de art.228 alin.(1) Cod penal, cu aplicarea art.77 alin.(1) lit.a) si d) Cod penal.

In baza art.202, art.227 alin.(2), raportat la art.211 si art.215^1 Cod procedura penala, ia fata de inculpatul OSA masura preventiva a controlului judiciar pe o durata de 60 de zile, incepand cu data de 26.02.2019.

In baza art.215 alin.(1) Cod procedura penala, pe timpul cat se afla sub control judiciar, inculpatrul trebuie sa respecte urmatoarele obligatii:

a) sa se prezinte la organul de urmarire penala, la judecatorul de camera preliminara sau la instanta de judecata ori de cate ori este chemat;

b) sa informeze de indata organul judiciar care a dispus masura sau in fata caruia se afla cauza cu privire la schimbarea locuintei;

c) sa se prezinte la organul de politie desemnat cu supravegherea sa de catre organul judiciar care a dispus masura, conform programului de supraveghere intocmit de organul de politie sau ori de cate ori este chemat.

In baza art.215 alin.(2) Cod procedura penala, pe timpul controlului judiciar, impune inculpatilor sa respecte urmatoarele obligatii:

a) sa nu participe la manifestari sportive sau culturale ori la alte adunari publice;

b) sa nu detina, sa nu foloseasca si sa nu poarte arme.

In baza art.215 alin.(3) Cod procedura penala, se va atrage atentia inculpatului ca, in caz de incalcare cu rea-credinta a obligatiilor care-i revin, masura controlului judiciar se poate inlocui cu masura arestului la domiciliu sau masura arestarii preventive.

O copie a prezentei incheieri ramasa definitiva se va comunica inculpatului, organului de politie in a carei circumscriptie locuieste, serviciului public comunitar de evidenta a persoanelor si organelor de frontiera.

Inculpatul va fi pus de indata in libertate, daca nu este retinut sau arestat in alta cauza.

III. In baza art.272 alin.(1), art.275 alin.(3) Cod procedura penala cheltuielile judiciare raman in sarcina statului, din care suma de 313 lei, reprezentand onorariul avocatial pentru fiecare dintre aparatorii din oficiu, av. Tomos Mircea Attila, Tomos Liana si Szakszon Paul Constantin, se va plati din fondurile Ministerului Justitiei.

Cu drept de contestatie, in termen de 48 de ore de la pronuntare.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina