fbpx

Doi judecători sancționați de CSM pentru întârzieri la redactarea hotărârilor judecătorești

Doi judecători, unul de la Tribunalul București și unul de la Curtea de Apel Alba Iulia, au fost sancționați, astăzi, de CSM pentru întârzieri la redactarea hotărârilor judecătorești. Primul a fost exclus din magistratură, iar al doilea s-a ales cu indemnizația diminuată timp de 3 luni.

Pe ordinea de zi soluționată de Secției pentru Judecători în materie disciplinară din cadrul Consiliului Superior al Magistarturii sunt trecute sancțiunile:

”Admite acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva domnului Moise Robert Eugen – judecător în cadrul Tribunalului Bucureşti.

În baza art.100 lit.e) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, aplică domnului Moise Robert Eugen – judecător în cadrul Tribunalului Bucureşti, sancţiunea disciplinară constând în „excluderea din magistratură” pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzute de art.99 lit. r) teza I din acelaşi act normativ

Admite acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva doamnei Pop Florina Ionela – judecător în cadrul Curţii de Apel Alba Iulia.

În baza art.100 lit.b) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, aplică doamnei Pop Florina Ionela – judecător în cadrul Curţii de Apel Alba Iulia, sancţiunea disciplinară constând în „diminuarea indemnizaţiei de
încadrare lunare brute cu 15 % pe o perioadă de 3 luni” pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzute de art.99 lit. r) teza I din acelaşi act normativ.”

Ambii au drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Articolul 99 litera r) din Statutul magistraților prevede: ”neredactarea sau nesemnarea hotărârilor judecătorești sau a actelor judiciare ale procurorului, din motive imputabile, în termenele prevăzute de lege”

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina