Elena Botezan, în roba de procuror

DNA Cluj menține trimiterea în judecată în cazul ”Uioreanu”

DNA Cluj a completat actul se sesizare a instanței și a comunicat judecătorului de cameră preliminară că menține dispoziția de trimitere în judecată.

DNA Cluj a răspuns solicitării de săptâmâna trecută a judecătorului de cameră preliminară cu privire la relația infracțională dintre fostul președinte CJ Cluj Horea Uioreanu și omul de afaceri Ioan Bene.

”În conformitate cu dispozițiile art. 345 alin.3 Cod procedură penală, în considerarea dispoziţiilor art.345(2)teza 1 Cod procedură penală, având în vedere solicitarea judecătorului de cameră preliminară referitoare la neclarităţile cu privire la relaţia dintre inculpaţii Uioreanu Horea Dorin şi Bene Ioan, D.N.A.- ST Cluj a comunicat că menţine dispoziţia de trimitere în judecata din data de 19 iunie 2014 şi a făcut completările cerute de judecătorul de cameră preliminară în dosarul respectiv.”, se arată în răspunsul DNA la solicitarea CLUJUST.

Judecătorul de cameră preliminară urmează să se pronunțe cu privire la trimiterea în faza de judecată a dosarului.

În 8 octombrie, judecătorul de cameră preliminară de la Tribunalul Cluj a trimis la DNA încheierea prin care a cerut lămuriri.

”Constată neregularitatea rechizitoriului nr.4/P2014 emis de Parchetul de pe lângă ÎCCJ DNA Serviciul Teritorial Cluj sub aspectul imposibilităţii stabilirii obiectului sau limitelor judecăţii în privinţa relaţiei dintre inculpaţii Bene Ioan şi Uioreanu Horea Dorin.

Dispune comunicarea prezentei încheieri Parchetului de pe lângă ÎCCJ – DNA -Serviciul Teritorial Cluj în vederea remedierii neregularităţilor constatate în actul de sesizare, procurorul urmând a comunica judecătorului de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei.”, a precizat judecătorul. 

Cel care a ridicat excepția aprobată de judecător este avocatul lui Ioan Bene, Mihai Neamțu. Acesta a explicat pentru CLUJUST că nu se înțelegea din rechizitoriu pentru ce ar fi luat mită Uioreanu de la Bene, ce ar fi trebui să facă exact fostul președinte CJ Cluj în schimbul sumelor de bani. Rechizitoriul a fost întocmit chiar de procurorul șef al DNA Cluj, Elena Botezan, care până acum a obținut condamnări pe linie în dosarele de corupție.

În dosar mai sunt trimiși în judecată consilierul județean Ioan Petran, omul de afaceri Vasile Pogăcean și directorul de dezvoltare UTI SA, Gabriel Davidescu.

Comments

comentarii

Rafael Nadal a câştigat patru meciuri la rând, lucru de care nu a mai fost capabil în ultimii doi ani.... Citește mai mult
Hidrologii au emis avertizări de cod Galben de viituri şi inundaţii pentru mai multe județe din țară, inclusiv pentru Cluj.... Citește mai mult

Lasă un răspuns