fbpx

DNA anchetează creșterea prețului pistei Aeroportului Cluj

DNA Cluj a înștiințat Consiliul Județean Cluj că desfășoară investigații cu privire la creșterea prețului la noua pistă a Aeroportului Cluj și la suprafețele de mișcare aferente, între care deja celebra platformă Apron 4.

Anterior, aparatul de specialitate al CJ Cluj a întocmit un raport, la solicitarea actualei condueri a Consiliului, în care se arată că există suspiciuni cu privire la creșterea prețului pistei prin 10 acte adiționale din totalul de 22 de acte adiționale la contractul inițial de construire. Potrivit raportului prețul pistei a crescut de la 125 la 186 milioane lei, deși creșterea cu diverse și neprevăzute putea fi, potrivit contractului, până la 137 de milioane. Aparatul de specialitate al CJ Cluj a propus sesizarea DNA Cluj prin raportul încheiat în 27 iunie.. Procurorii au confirmat acum că există dosarul de cercetare 78/P/2014 ce vizează noua pistă de 2.100 metri, prima parte a proiectului pistei de 3.500 metri.

dna pista confirmare

 

Creșterea prețului cu 50 de miliaone lei față de cele 137 prevăzute ar urma să fie acoperită printr-un credit bancar cerut de conducerea Aeroportului. Numai că aparatul de specialitate al CJ și actuala conducere a consiliului nu mai este de acord cu creditul, cel puțin până la finalizarea anchetei penale.

simona gaci

 

”Eu nu pot să semnez de legalitate pe un asemenea proiect, în condițiile în care există riscul ca acest credit să nu fi fost necesar a se contracta”, a spus secretarul CJ Cluj, Simona Gaci.

 

 

ioan oleleu (1)”Noi am făcut un referat încă din 2013 prin care am cerut un audit. Suspiciunea la pistă este că se pornește de la un preț și aproape că se ajunge la dublarea investiției. E nevoie să punem ordine în aceste lucruri. Dacă un constructor a câștigat o licitație cu un preț trebuie să-și asume. Doar în cazuri foarte bine fundamentate și nu văd nicio logică să se dubleze anumite contracte”, a spus vicepreședintel CJ Cluj, Ioan Oleleu (PSD). Acesta i-a solicitat directorului Aeroportului, David Ciceo, demisia din funcția de președinte al Consiliului de Administrație al Regiei Autonome Aeroportul International Cluj-Napoca.

Directorul Aeroportului, David Ciceo, nu a putut fi contactat întrucât nu a răspuns pe telefonul mobil. Sindicatul Aeroportului a amenințat cu proteste în fața sediului CJ Cluj dacă se va bloca garantarea creditului de 50 de milioane lei.

Comments

comentarii

Care sunt banii „adevărați”, cei de hârtie sau cei de pe card? Eugen Rădulescu, director la Banca Națională, relatează o povestioară despre schimbarea mentalităților.... Citește mai mult
Weekend-ul acesta se anunță a fi unul plin de evenimente pentru clujeni. De la tur ghidat prin oraș cu ocazia Dragobetelui, la piese de teatru și concerte.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!