fbpx

DNA a intrat pe fir in cazul podului prăbușit din Neamț

DNA a anunta ca a inceput o ancheta in rem cu privire la posibile fapte de coruptie la reabilitarea podului care s-a prabusit la 8 luni de la finalizarea lucrarilor.

“La Serviciul teritorial Bacău – Direcția Națională Anticorupție s-a înregistrat la data de 09.06.2022 un dosar penal referitor la împrejurările în care s-a reabilitat, modernizat și consolidat, precum și împrejurările în care s-a redeschis circulația rutieră pe podul de la Luțca, județul Neamț, de peste râul Siret.

În acest moment a fost începută doar urmărirea penală in rem(față de faptă), cu privire la suspiciunea de comitere a unor infracțiuni asimilate celor de corupție.”, a precizat DNA

Joi după-amiază s-a prăbușit  podul de pe drumul județean de la Luțca, din comuna Sagna (județul Neamț). La  momentul prăbușirii, pe pod se aflau un camion și o autoutilitară. Conform ISU Neamț, șoferul camionului este rănit, iar intervenția autorităților la fața locului este în desfășurare.

O reabilitare de 8,3 milioane de lei

Podul a fost dat în folosință în luna noiembrie a anului trecut, după un amplu proces de reabilitare. Costul total al lucrărilor se ridică la 8,3 milioane lei. Autoritățile locale nu își explică cum a fost posibil un asemenea accident.

„S-au făcut teste de greutate până s-a dat drumul la pod, până s-a deschis circulației publice au fost făcute niște teste de greutate. Au fost urcate pe pod 8 autocamioane, 8 x 4 …cu timpi de așteptare, cum se face, normal. Nu s-a întâmplat nimic!”, spune Gheorghe Iacob, primarul comunei Sagna din județul Neamț.

Patronul firmei care a făcut lucrările de reabilitare susține că a respectat proiectul în totalitate.

Comments

comentarii

Un fost ministru al Sănătăţii atrage atenţia că Spitalul Regional Cluj este în pericol de a nu se construi din bani europeni din cauza întârzierilor prea mari la acest proiect.... Citește mai mult
Fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă (USR), s-a dezlănţuit la adresa primarului Emil Boc numindu-l mincinos, incompetent, paralel cu proiectele mari de infrastructură. Drulă este de părere că domnia lui Boc se apropie de sfârşit. „Un lucru e limpede, «Emile, vremea ta apune». Acum arăţi la fel de PSD-ist ca... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!