fbpx

Judecătoarea adventistă care nu a mers sâmbăta la examenul de capacitate a fost repusă în funcție

Judecătoarea stagiară D.M.Ț. de la Judecătoria Suceava, care în 6 aprilie a fost eliberată din funcție pentru că nu s-a prezentat la probele examenului de capacitate care picau în zile de sâmbătă, ea fiind adventistă de ziua a șaptea, a fost repusă în funcție de CSM, urmând a se judeca la Înalta Curte cererea judecătoare de anulare a hotărârii de eliberare din funcție.

Pe ordinea de zi soluționată din 9 iunie a Secției de judecători din CSM se arată la punctul 3: ”Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii, după suplimentarea ordinii de zi, a hotărât repunerea în funcție a unui judecător, începând cu data de 06.06.2022, ca urmare a suspendării executării Hotărârii Secției pentru judecători nr. 1040/06.04.2022. (unanimitate)”

Hotărârea 1040 din 6 aprilie se referă la judecătoarea stagiară D.M.Ț. care a fost eliberată din funcție pentru că nu s-a prezentat la examenul de capacitate.

La scurt timp după aflarea veștii, aceasta ne-a transmis nemulțumirea legată de modul cum a procedat CSM: ”Desi ordinea de zi trebuia publicată cu 3 zile inainte, s-a publicat cu doar 1 zi. Pe ordinea de zi nu apărea eliberarea din functie, ci aparea doar “situatia unor judecatori stagiari”. In data de 6, cand s-a dat aceasta hotarare am participat la adunarea generala la ora 15.00 pentru ca anterior nimeni nu comunicase posibilitatea ca in ziua respectiva sa fiu eliberata din functie. La ora 18, in aceeasi zi am aflat ca am fost eliberata din functie. Fara ca, in prealabil, sa fiu intrebata de ce, avand in vedere ca am un proces pe rol legat de Hotararea CSM-ului cu privire la stabilirea unei alte zile decat ziua de sambata, proces in care am primit termen abia in 17 iunie 2022, contestatia fiind depusa in 23 12 2021. Deci era clar pentru CSM de ce am absentat si puteau sa imi acorde macar dreptul la aparare. In data de 7 am fost sunata de catre o doamna judecator din cadrul CSM care m-a intrebat daca stiu ca am fost eliberata din functie ieri, data de 6.

Judecătoarea a înregistrat la ÎCCJ din decembrie 2021 acțiune împotriva hotărârii CSM prin care i s-a respins cererea de a muta zilele de examen care picau sâmbăta pe motiv că nu-i permite confesiunea, fiind adventistă, iar acum este uluită că CSM a dat-o afară din sistem fără să-i mai zică ceva înainte: ”am fost sunată de către o doamnă judecator din cadrul CSM care m-a intrebat dacă știu că am fost eliberată din funcție ieri, data de 6 (aprilie – n.red)”.

Ambele acțiuni au termen în 17 iunie.

Comments

comentarii

Un fost ministru al Sănătăţii atrage atenţia că Spitalul Regional Cluj este în pericol de a nu se construi din bani europeni din cauza întârzierilor prea mari la acest proiect.... Citește mai mult
Fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă (USR), s-a dezlănţuit la adresa primarului Emil Boc numindu-l mincinos, incompetent, paralel cu proiectele mari de infrastructură. Drulă este de părere că domnia lui Boc se apropie de sfârşit. „Un lucru e limpede, «Emile, vremea ta apune». Acum arăţi la fel de PSD-ist ca... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!