Acasă » ȘTIRI » Directorul Imprimeriei Ardealul, Mircia Giurgiu: “rușine administratorului judiciar CNI Coresi!”

Directorul Imprimeriei Ardealul, Mircia Giurgiu: “rușine administratorului judiciar CNI Coresi!”

Mircia Giurgiu, directorul Imprimeriei Ardealul- sucursală a Companiei Naționale a Imprimeriilor (CNI) Coresi, aflată în insolvență, a lansat un atac dur la adresa administratorului judiciar Marius Cristian Ghiță.

”RUȘINE MARE pentru GHIȚĂ MARIUS CRISTIAN, administratorul judiciar al CNI CORESI, reprezentantul firmei Vitrix Capital SPRL , care nu a știut la ce instanță să se adreseze când au fost blocate conturile de către ANAF, din vina exclusiv a domniei sale. A atacat această decizie la Tribunalul București când trebuia contestată la Judecătoria sectorului 1.

După ce a dublat pierderile CNI CORESI de la 17 milioane lei la 35,5 milioane lei, de când a intrat în insolvență și a diminuat patrimoniul prin distrugerea Sucursalei Imprimeria OLTENIA Craiova, care a fost vândută, fără licitație, prin negociere directă la un preț de 94 EURO metru pătrat, în centrul Craiovei, cu toate dotările și utilitățile necesare, și a cumpărat un teren la marginea Craiovei, lângă un cimitir, în pantă, plin de bălării, cu 140 EURO metru pătrat, aducând o pagubă CNI CORESI de 900 000 EURO, conform unui raport al Corpului de control al primului ministru Victor Ponta dar și a doamnei prim-ministru Viorica Dancila. Acum urmează să distrugă Cni Coresi Imprimeria Ardealul, Imprimeria de Vest Oradea și Casa Presei Libere!”, a scris Giurgiu pe Facebook.

La începutul lunii mai, Mircia Giurgiu, directorul sucursalei clujene a Companiei Naționale a Imprimeriilor (CNI) Coresi, a arătat printr-un comunicat de presă cum s-a ridicat Imprimeria Ardealul din datorii, intrând pe profit, în pofida piedicilor puse. Giurgiu a arătat că Imprimeria Ardealul are acum comenzi în valoare de peste 2,5 milioane de lei. După raportul prezentat de Giurgiu, culmea, clădirea în care CNI Coresi își desfășoară activitatea a fost deconectată miercuri de la rețeaua de curent electric, fiind deconectată și în prezent, în ciuda promisiunilor  Ministrul Culturii și Identității Naționale, domnul Daniel Breaz că va rezolva problema. Se bănueiește că există un plan deliberat de falimentare a companiei, pentru vânzarea activelor imobiliare.

”Ministrul Culturii și Identității Naționale, domnul Daniel Breaz a promis, la întâlnirea cu delegația reprezentanților Uniunii Sindicatelor Tipografilor din România, condusă de domnul Dumitru Costin, președintele Blocului Național Sindical, care au protestat ieri la intrarea în fața ministerului, că în cel mai scurt timp va fi rezolvată conectarea cu energie electrică a Sucursalei Imprimeria Ardealul. Din păcate, chiar dacă a mai trecut o zi, administratorul special al CNI CORESI, domnul Dragoș Constantinescu, nu a făcut nimic facandu-l de RUȘINE pe domnul Daniel Breaz. Dacă administratorul special nu a reușit să ducă la îndeplinire o sarcină simplă cum va reuși să scoată compania din insolvență?

Cine este vinovat și cine va plăti pentru pierderile enorme suferite atât de CNI Coresi Imprimeria Ardealul cât și de clienții săi. Așteptăm ca domnul ministru Daniel Breaz să se țină de cuvânt și să rezolve această situație neplăcută în care a ajuns Imprimeria Ardealul din motive neimputabile ei. Singurii vinovați sunt cei din conducerea CNI CORESI, administratorul special și administratorul judiciar Ghiță Marius Cristian. Reamintim că în data de 19 februarie 2019 sucursalele Imprimeria Ardealul CLUJ și Imprimeria de Vest Oradea nu aveau nici un ban datorie nici la utilități și nici la furnizori de materii prime și materiale tipografice. Problemele au apărut odată cu retragerea dreptului de semnătură al celor doi directori și cu refuzul conducerii CNI CORESI de a mai plăti ceva. După cum se știe în procedura de reorganizare trebuie achitate toate cheltuielile curente, ceea ce nu se întâmplă și este foarte grav”, a declarat Mircia Giurgiu.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina