Acasă » ȘTIRI » Deputatul ALDE Steluța Cătăniciu acuză blat între PSD, PNL și UDMR pentru blocarea Aeroportului Cluj

Deputatul ALDE Steluța Cătăniciu acuză blat între PSD, PNL și UDMR pentru blocarea Aeroportului Cluj

Deputatul ALDE Steluța Cătăniciu acuză blat între PSD, PNL și UDMR la nivelul Consiliului Județean Cluj pentru blocarea Aeroportului. În urma unei discuții cu sindicatul din Aeroport, europarlamentarul Norica Nicolai a concluzionat că ”toate șicanele juridice creează o suspiciune legitimă că există niște interese ascunse” și îi cere public președintelui CJ Cluj, Alin Tișe, ”să ne spună clar dacă are vreun deal să vândă aeroportul!”

Trei membri importanți ai ALDE, europarlamentarul Norica Nicolai, deputatul Steluța Cătăniciu și senatorul Marius Nicoară au purtat o discuție cu reprezentanții Sindicatului Aeroportului, sâmbătă, 18 mai, concluzionând că cei de la Consiliul Județean încearcă blocarea dezvoltării aeroportului.

„Vom pierde fondurile pentru conectarea intermodală! Consiliul Județean Cluj nu face nimic. Dacă nu se achiziționează aparatură, din 2022, nu vom mai putea face check-in la bagajele de cală! Fac un apel la președintele Consiliului Județean Cluj să înțeleagă că nu este vorba de orgolii politice, ci de viitorul Aeroportului din Cluj. Sau să ne spună clar dacă are vreun deal să-l vândă! Ne mai întrebăm de ce Dumnezeu România nu este capabilă să absoarbă fonduri? Una că nu vrea. Este dominată de prostie, care combinată cu ticăloșia conturează o explicație”, a declarat europarlamentarul ALDE.

Steluața Cătăniciua precizat: ”Am găsit la aeroport ceea ce știți deja: un blocaj. Pare inexplicabil, dar acest blocaj este făcut cu intenția de a distruge aeroportul.

Senatorul ALDE Marius Nicoară, fost președinte CJ Cluj până în 2004-2008: ”Există multe lucruri incorecte juridic făcute de CJ Cluj, pe care nu știu de ce nu le atacă prefectul. Sunt abuzuri, ilegalități care vizează Aeroportul în activitatea Consiliului Județean Cluj. Aeroportul este cea mai importantă instituție geostrategică din zonă, o dezvoltare bună ar duce ca românii din Transilvania să nu mai plece la Budapesta la aeroport. Ar fi făcut și ca mărfurile să se miște coerent, am vaga impresie că se încearcă vânzarea Aeroportului. Nedezvoltat, ar putea fi vândut mult mai ieftin, unii șoptesc că șpăgile s-ar fi dat deja, nu știu”

Senatorul ALDE susține că nu este cazul să se vorbească despre o posibilă înlocuire a lui David Ciceo din postul de director general al Aeroportului. „Dânsul este cunoscut în breaslă ca un profesionist. Atunci când va veni unul mai bun sau măcar de același calibru, se va putea vorbi despre o schimbare”, a afirmat Nicoară.

Europarlamentarul ALDE îl avertizează pe Tișe că dacă nu va da drumul dezvoltării Aeroportului, va cere personal o analiză amănunțită, iar Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj se va desprinde de sub administrația Consiliului Județean Cluj și va deveni aeroport de interes național.

„În mod voit nu s-a continuat dezvoltarea Aeroportului, principalul hub de conectare al Transilvaniei, nu doar cu Europa Centrală, ci și cu partea estică, unde România nu este conectată. În materie de marfă este crucial să ai un aeroport de capacitate mare, este o componentă strategică a țării. Nu ne permitem să privatizăm acest aeroport! Îmi amintesc că Alin Tișe era supărat că a văzut un avion NATO pe pistă și a reclamat acest lucru. Toate șicanele juridice creează o suspiciune legitimă că există niște interese ascunse. Eu personal voi cere coaliției să facă o analiză a situației aeroportului. Nu este doar un aeroport comercial, ci unul strategic al României. Dacă CJ Cluj nu este capabil să-l gestioneze, să-l dezvolte, să aducă profit, atunci să clarificăm lucrurile și să-l facem aeroport de interes național!”, a precizat Norica Nicolai.

La rândul său, președintele ALDE Cluj, Steluța Cătăniciu, a afirmat că nu înțelege de ce prefectul Ioan Aurel Cherecheș nu atacă în contencios administrativ hotărârea CJ privind numirea în Consiliul de Administrație (CA) al Aeroportului a celor trei membri: Diana Rădulescu, Valentin Grigoriu și Daniel Persu.

„Există un blat între PSD, PNL și UDMR cu privire la blocajul acestui aeroport. Nu e secret că prefectul este susținut de PSD. Este inexplicabil că prefectul, de două luni de zile, nu atacă în contencios administrativ o hotărâre (Hotărâre de Consiliu Județena- n.red) nelegală, pentru că hotărârea prin care s-au schimbat membrii Consiliului de Administrație este nelegală. Repet, este inexplicabil pentru mine, ca jurist, că nu atacă prefectul această hotărâre. Și este inexplicabil că un om echilibrat cum a fost reprezentantul UDMR din CA al Aeroportului a fost forțat să-și dea demisia și la această oră majoritatea o reprezintă cei trei numiți prin HCJ, doi dintre ei veniți de la București.

Până la interpelările parlamentare, dacă prefectul nu atacă în contencios această hotărâre, care evident se suspendă de drept când prefectul atacă, situația este din ce în ce mai grea. Vă dați seama că este un blocaj acolo, ne-au explicat oamenii că este blocat bugetul, sunt blocați la această oră peste 400 de oameni încât nu pot să-și ia salariile. În această situație s-a ajuns. Până să facem interpelare parlamentară, o s-o facă doamna Norica Nicolai. A fost și doamna vice-prim ministru, Grațiela Gavrilescu, săptămâna trecută, și a stat de vorbă cu reprezentanții sindicatului, cu domnul director Ciceo. Am înțeles că doamna Nicolai a discutat cu doamna vice-prim ministru astăzi. Problema este foarte gravă la aeroport. Eu am fost prima persoană publică din Cluj care a ridicat această problemă și care l-a întrebat public pe Alin Tișe dacă are de gând să înstrăineze, sub o formă sau alta din punct de vedere juridic, Aeroportul?”, a conchis Steluța Cătăniciu.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina