fbpx

Europarlamentarul ALDE Norica Nicolai: ”Sunt alegerile care vor decide viitorul Europei” (PE)

Europarlamentarul ALDE Norica Nicolai, a declarat, într-o conferință de presă la Cluj, că dezbaterea electorală premergătoare alegerilor europarlamentare din 26 mai s-a concentrat pe disputele politice interne, deşi acest scrutin “va decide viitorul Europei”.

„Ne apropiem de un final de campanie în buna tradiție românească, în care s-a vorbit foarte puţin despre Europa, despre UE. Dezbaterea s-a cantonat în planul disputelor politice interne în special, dar ALDE a ales să nu se implice în dezbaterile interne şi eu cel puţin am făcut o campanie care să promoveze teme europene, pentru că, din păcate, aceste alegeri au semnificaţie deosebită în opinia mea în context european.  Sunt alegerile care vor decide viitorul Europei. De rezultatul lor depinde foarte mult arhitectura instituţională europeană, modificările la Tratatul de la Lisabona, care în parte sunt necesare, viitorul zonei Euro şi nu în ultimul rând configuraţia politică care, după ultimele sondaje, se pare că nu va fi una foarte prietenoasă cu Uniunea Europeană şi cu obiectivele ei, aşa cum sunt conturate în momentul de faţă”, a spus Norica Nicolai.

Aceasta a menționat un amplu studiu cu peste 35.000 de respondenți făcut public la Budapesta, care relevă că partea estică a UE este încă proeuropeană, însă partea vestică “începe să obosească în acest proiect”. “Votul riscă să aducă în Parlamentul European formule politice netradiţionale, de extremă stângă şi dreapta şi chiar un partid considerat neonazist în țara lui natală, Germania”, a adăugat Nicolai.

Întrebată de Clujust, de ce crede că unii candidați se concentrează pe ”justiție, hoție, Dragnea” în campania electorală, europarlamentarul ALDE a răspuns: ”Unii cred că românii sunt proști și pornesc de la premisa greșită că nu-i interesează Europa, teme europene și atunci iau subiectele pe care sunt în stare să le abordeze. Din punctul meu de vedere, liderii politici care fac astfel de campanie au probleme de competență și de abordare. Problema mea în campanie nu e Dragnea, ci să nu mai am un președinte ca Junker sau ca Timmermans. Dragnea nu merge în Parlamentul European, n-am de ce să mă interesez de el”.

Aceasta speră la o prezență masivă la vot: „Sper că vom avea o prezență care să se distanțeze de prezențele tradiționale, publicul le-a tratat (n.red. euroalegerile) drept alegeri marginale, asta spune ceva despre mentalitatea României. Nu ne comportăm deloc ca membri UE, sunt niște lucruri care trebuie spuse și făcute! Rezultatele depind de maniera în care cetățenii sunt conștienți despre impactul asupra vieții de zi cu zi, văd constant, nu doar în România, ci și în Moldova un interes mai mare pentru aceste alegeri”

„Sper că cei care vor fi aleși să ne reprezinte ca români, ca oameni care își înțeleg rostul și nu fac un teren de prelungire a bătăliilor politice de la București. Ar fi eșecul politicii românești într-o perioadă dificilă pentru Uniunea Europeană”a mai spus Norica Nicolai, europarlamentar ALDE

La conferința de presă organizată la Cluj-Napoca de Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE) au participat europarlamentarul Norica Nicolai, președintele ALDE Cluj – deputatul Steluța Cătănăciu, senatorul ALDE Marius Nicoară și președintele ALDE Cluj-Napoca, Radu Silaghi-Dumitrescu.

Radu Silaghi-Dumitrescu este reprezentantul Clujului pe lista ALDE pentru alegerile europarlamentare din 26 mai, aflându-se pe poziția a 7-a, „un loc onorabil, având în vedere sprijinul pe care organizația Cluj o primește din partea organizației naționale”, a precizat Cătăniciu.

Acesta a adăugat: ”Niciun liberal adevărat din Cluj nu cred că va vota lista actualului Partid Național Liberal, pe care se regăsește Hava, Daniel Buda, Vasile Blaga, Falcă, PDL-iști de frunte, care au încercat împreună cu Traian Băsescu ani la rând să distrugă PNL!”

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina