fbpx

Din 1 noiembrie, se pot accesa online dosarele și la CA București. La Cluj, se poate de șase ani

Din 1 noiembrie 2019, părțile și avocați lor vor putea acces online dosarele de la Curtea de Apel București. La Cluj, dosarele sunt scanate și pot fi studiate în format electronic din 2013. O diferență va fi că la București parolele de acces vor fi trimis pe telefon și vor fi valabile 5 minute, în timp ce la Cluj parolele sunt trecute pe comunicări și citații.

”Avocații din Baroul Bucuresti sunt informati ca, începând cu 1 Noiembrie 2019, părțile din cauzele înregistrate pe rolul Curții de Apel București vor putea să aibă acces în formă electronică la dosarele formate.

In vederea asigurării acestei modalitati comode de studiu a dosarului, avocații părților trebuie să formuleze, în scris sau in format electronic, o cerere în care să indice numele, numarul de telefon mobil si adresa de e mail, la care sa fie atașată împuternicirea avocațiala (scanată, în cazul în care cererea se trimite pe e mail).

După procesarea cererii (in circa 24 de ore), pe telefonul mobil va fi primită o parola, care va fi valabilă timp de 5 minute.

Avocații sunt rugați să atașeze, în format pdf, toate înscrisurile pe care le depun la dosarul cauzei, pentru a facilita atașarea acestora la “dosarul electronic”

Informatii suplimentare cu privire la alte detalii ale implementării aplicației vor fi puse la dispoziția avocaților după furnizarea acestora de către Curtea de Apel București.”, se arată într-un comunicat al Baroului București, semnat de decanul Ion Dragne.

Curtea de Apel Cluj a fost prima din țară care a introdus acest sistem. Istoria dosarului electronic de la Cluj, în articolul de mai jos:

Informaticianul din Cluj care a adus instanțele în secolul vitezei: cereri, acțiuni, citații și dosare online

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina