fbpx

Bobocii au luat cu asalt aula Facultății de Drept ”Dimitrie Cantemir” Cluj la deschiderea oficială a anului universitar

Bobocii au stat și în picioare în aula plină a Facultății de Drept ”Dimitrie Cantemir” Cluj la deschiderea oficială a anului universitar, care a avut loc în 2 octombrie.

La deschiderea anului universitar 2019-2020, au vorbit de la prezidiu, în ordinea luării cuvântului, preotul Bogdan Ivanov, cadru didactic la facultate, Dana Corcheș – reprezentant BCR, Georgiana Iuliana Tălpălaru, absolventă de nivel licență și actuală masterandă, Larisa Găvruș – studentă în anul I și decanul Anca Georoceanu.

”Veți fi oameni are veți da sens vieților oamenilor și de aceea trebuie să o faceți cu toată responsabilitatea și să știți că a face dreptate în această lume este și un lucru dumnezeiesc, dar să nu uitați un lucru: numai Dumnezeu poate să judece deplin, pentru că doar el poate să judece și gândurile și cele mai ascunse taine ale oamenilor. Și atunci când dreptatea pare neputincioasă, să știți că va fi o justiție în fața căreia niciunul dintre noi nu vom putea spune că am făcut tot ce puteam face. Mai presus de toate, când justiția nu poate birui, trebuie să învingă iertarea și iubirea”, a spus preotul Ivanov.

Absolventa Iuliana Tălpălaru le-a mulțumit profesorilor pentru încredere și i-a încurajat pe ”boboci” să pună întrebări cadrelor didactice și să participe la cursuri și seminarii.

Decanul Anca Georoceanu a fost ultima care le-a vorbit, cu emoție, noilor studenți. ”Vă urez bun venit și să sperăm că vom avea un an universitar cât mai bun și cât mai frumos. Întotdeauna la începutul anului universitar am emoții. În cadrul facultății noastre veți găsi înțelegere, veți găsi respect reciproc, iar în momentul acesta, după atât de multe cuvinte frumoase spuse despre facultate, cred că nu-mi rămâne decât să spun că sper că vom face toate eforturile pentru a ne ridica la nivelul așteptărilor voastre”, a spus conf. Anca Georoceanu.

În încheierea discursului, aceasta a citit un pamflet găsit pe Facebook despre începutul vieții de student la Cluj (vezi video de mai jos)

La final, bobocii au rămas cu reprezentanții asociației studenților din facultate AJNEP, care le-au prezentat activitățile în care este implicată asociația.

În anul I la Facultatea de Drept Cluj-Napoca din cadrul Universității Creștine ”Dimitrie Cantemir” București sunt 200 de studenți la ZI și 150 la FR (frecvență reduseă.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina