fbpx

DIICOT a capturat 333 kg de heroină. O parte în Satu Mare și alta în Bistrița VIDEO

Polițiștii și procurorii DIICOT au capturat într-o zi 333 de kilograme de heroină, care era ascunsă în două autotrenuri. Unul a fost oprit în Vama Petea din județul Satu Mare și al doilea în Bistrița.

Gruparea infracțională acționa pe ruta Turcia – Ucraina – România – Europa de Vest. Liderul grupării – un cetățean turc, precum și alte trei persoane au fost reținute și urmează a fi prezentate instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, Direcției Operațiuni Speciale și Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, sub coordonarea D.I.I.C.O.T., au acționat în perioada ianuarie-iulie 2015 pentru destructurarea grupării, culminând ieri cu două prinderi în flagrant delict și cinci percheziții.

”La data de 28 iulie a.c., polițiștii au oprit, într-un punct de trecere a frontierei din județul Satu Mare, un autotren condus de un bărbat, de 60 de ani din județul Olt. În urma controlului efectuat, polițiștii au descoperit pachete de heroină disimulate în rezervorul autotrenului. De asemenea, polițiștii au oprit și controlat, în municipiul Bistrița, un autotren, condus de un bărbat, de 61 de ani, care transporta peleți din rumeguș, iar în rezervorul acestuia au fost descoperite pachete de heroină. Valoarea de piață a drogurilor este de aproximativ 40.000.000 de euro.”, se arată în comunicatul Poliției Romîne.

Totodată, polițiștii au efectuat cinci percheziții în municipiul Râmnicu -Vâlcea, iar în urma acestora au descoperit și ridicat 136.000 de euro, două autoturisme de lux, mai multe telefoane mobile, calculatoare și laptop-uri.

Din cercetări a reieșit că liderul grupării este un cetățean turc, de 43 de ani, care ar fi fost sprijinit în activitatea infracțională de alți doi cetățeni turci, de 32 și 48 de ani și de doi cetățenii români, de 32 și 38 de ani.

 

 

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina