Unde nu-i cap, vai de ea primă impresie a Clujului

Optam între titlul pe care l-am dat și ”Boc se scarpină ca oltenii”, dacă știți bancul. Asta mi-a venit în minte când am trecut pe lângă zona unde va avea loc festivalul Untold.

Cea mai intens circulată arteră în următoarele patru zile, mai ales pe jos, va fi Splaiul Independenței, care trece pe lângă parc, stadion, sala polivalentă și Someș, practic locurile unde vor fi scene. Aveți mai jos imaginea cu ce vor vedea festivalierii, mulți dintre ei turiști din străinătate, când se vor uita în jos, asta în caz că nu se vor împiedica în dâmburile din așa zisul trotuar de pe lângă Someș.

strada cluj-napoca (8)

 

 

După ce mi-am rezolvat treburile în acea zonă, am mers către casă, în cartierul Iris, pe care mulți în hulesc din cauza unei reputații mai vechi. Aici însă puteți vedea cum ar fi trebuit să arate trotuarul pe care vor păși zecile de mii de oameni veniți pentru evenimentul muzical.

strada cluj-napoca (2)

Faptul că vom fi Capitala Europeană a Tineretului anula acesta se știa din toamna lui 2012! Contractul pentru modernizarea tramei stradale, adică asfaltul și trotuarul de pe lângă linia de tramvai, a fost atribuit în februarie 2014. De Untold se știe de aproape un an și mă gândesc că proiectul e mai vechi decât am aflat noi. Chiar trebuia așa o minte luminată, de la firme sau de la primărie, ca să înceapă lucrările în zona în care vor avea loc evenimentele? O să chem festivalierii în Iris, pe Oașului, să se arăt cum ar fi putut arăta și în zona festivalului străzile și trotuarul. Eu, ca locatar în Iris, nu mă plâng și chiar îi mulțumesc domnului Boc că a considerat această zonă atât de vitală.

Și pentru ca prima impresie pentru cei noi în Cluj să fie completă, cu puțin timp înainte de festival, au început lucrările pe bulevardul Moților, care va fi supraaglomerat după ce se închid străzile din zona stadion-parc. Adică singurul bulevard central care trece pe lângă Untold, care nu va fi închis circulației, este ștrangulat de lucrările care se desfășoară într-un ritm ”amețitor”.

lucrari pe motilor

Nu știu cine a gândit strategia modernizării străzilor din oraș, dar merită un ”premiu” căci cu siguranță ne-a pus pe harta Europei….cu X.

Alin Golban

Comments

comentarii

Vreme capricioasă, cu temperaturi maxime de 34-36 de grade în sudul țării, dar și cu înnorări persistente, averse cu caracter torențial și vijelii în restul teritoriului.... Citește mai mult
O explozie hidrotermală impresionantă a avut loc în celebrul Parc Național Yellowstone din Statele Unite. Incidentul s-a produs în zona Biscuit Basin.... Citește mai mult

Un comentariu

  1. haterilor…
    serios nu cred ca ai fi vrut sa se lucreze prin aprilie mai in centru, sa fie blocat tot traficul, si acum cand clujul e gol , vara, sa lucram la perifeirie. asta pt 3 zile de concert ( f fain de altfel)

Lasă un răspuns