Detașare prelungită pentru o judecătoare din Cluj în fruntea Școlii Naționale de Grefieri

Secția pentru judecători a Consiliul Superior al Magistraturii a hotărât prelungirea detașării judecătoarei Mihaela Angelica Iacuba în funcția de director al Școlii Naționale de Grefieri pana in iulie 2015.

Secția pentru judecători a CSM a hotărât în 23 septembrie ”prelungirea detaşării la Şcoala Naţională de Grefieri a doamnei  IACUBA MIHAELA ANGELICA, judecător la Curtea de Apel Cluj, începând cu data de 01.08.2014, până la încetarea mandatului funcţiei de director al Şcolii Naţionale de Grefieri, respectiv 03.07.2015;”

MIhaela Iacuba a fost pana in 2013 director adjunct al Școlii Naționale de Grefieri. De atunci datează și ultima declarație de avere postată pe site-ul CSM, care arată că în 2012 a castigat din salarii peste 114.000 lei, plus diurnă detașare peste 21.000 lei și decontare chirie peste 18.000 lei.

Potrivit site-ului instituției, Şcoala Naţională de Grefieri este o instituţie publică, cu personalitate juridică, aflată în coordonarea Consiliului Superior al Magistraturii, care realizează formarea iniţială a grefierilor şi a celuilalt personal auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lânga acestea, precum şi formarea continuă a acestora, în condiţiile legii. Şcoala Naţională de Grefieri este este finanţată de la bugetul de stat, prin bugetul Consiliului Superior al Magistraturii, în conditiile legii. Şcoala Naţională de Grefieri nu face parte din sistemul naţional de învăţământ şi educaţie şi nu este supusă dispoziţiilor legale în vigoare cu privire la acreditatea instituţiilor de învăţământ şi recunoaşterea diplomelor.

Scoala Nationala de Grefieri realizeaza atât pregatirea profesionala initială a viitorilor grefieri, cât şi pregătirea profesională continuă (perfecţionarea grefierilor şi a celorlalte categorii de personal auxiliar de specialitate care funcţionează în instanţele judecătoreşti şi parchetele de pe lângă acestea)

Comments

comentarii

Electric Castle, unul dintre cele mai așteptate evenimente muzicale din România, nu a scăpat nici în acest an de ploaie.... Citește mai mult
După mai multe zile de caniculă, cerul din municipiul Cluj-Napoca şi din comuna Floreşti s-a întunecat şi a venit o ploaie torenţială.... Citește mai mult

Lasă un răspuns