fbpx

Demontăm cu foto-video replica celor de la Speedweel, care și ei recunosc deficiențele din Record Park

Zilele trecute am primit o replică acidă a dezvoltatorului imobiliar Speedweell, pe care am adăugat-o în articolul despre problemele din ansamblul imobiliar Record Park din Cluj-Napoca. Am fost acuzați că nu am fi făcut minime verificări și am fost amenințați cu proces, așa că, în dovedirea celor scrise inițial, mai adăugăm o galerie foto elocventă din ansamblul de lux și un video cum se infiltrează apa în parcarea subterană când plouă.

Replica Speedweel, semnată de directorul comercial Octavian Matache, se încheia astfel: ”Vă învederăm că acest demers reprezintă prima și ultima încercare de a soluționa acest diferend pe cale amiabilă și nu în fața instanțelor judecătorești competente.”

Să luăm pe rând paragrafe din replică. Chiar în primul, cei de la Speedwell insinuează că țeava din care curgea apă ar fi fost spartă intenționat!

”În ceea ce privește mențiunile din cuprinsul Articolului referitoare la așa-zisele defecte alte sistemului de canalizare, menționăm că defecțiunea prezentată în imaginile publicate de clujust.ro a fost cauzată prin distrugere, chiar cu scurt timp înaintea înregistrării acelor imagini și publicării Articolului.

Mai mult, instalația respectivă deservește o parte din clădire în care la acest moment locuiește un număr redus de persoane, motiv pentru care debitul de apă menajeră surprins în imaginile publicate este rezultatul clar al unei acțiuni întreprinse cu rea-credință și încălcarea legii.”

Aceasta afirmație ar trebui însoțită de probe, in condițiile in care complexul beneficiază de supraveghere video 24/24, precum si de pază.

”Cu privire la afirmația conform căreia ar exista probleme „grave” cu infiltrațiile de apă prin fundație, menționăm că și aceasta reprezintă o afirmație complet falsă și fără temei. Deși Record Park a suportat, pe costul său, înlocuirea parchetului pentru unul dintre locatarii din complex, motivul care a dus la necesitatea înlocuirii nu a ținut în vreun fel de vreun viciu ascuns sau alte cauze pentru care ar fi răspunzătoare Record Park.

Astfel, paguba respectivă a avut loc din cauza nerespectării de către colocatari a instrucțiunilor de folosință și mentenanță a sistemului de scurgere. Cu toate acestea, Record Park, fără a avea vreo obligație în acest sens și, contrar celor susținute în articol, fără a fi „amenințată”, a decis să vină în sprijinul locatarilor afectați și a suportat cheltuielile de înlocuire a parchetului.

Articolul menționează totodată că „există probleme grave cu infiltrațiile de apă prin fundație”, însă până la data prezentei nu a fost sesizată nicio situație de natura celor menționate în cuprinsul Articolului, astfel încât considerăm și această afirmație ca fiind neadevărată”, susțin cei de la Speedwell.

Cu privire la infiltrațiile de apa prin placa si apartamente, prezentăm mai jos o galerie foto ce nu mai are nevoie de comentarii:

 

Speedweel-Record Park: ”Totodată, susțineți în cadrul Articolului că societatea desemnată pentru a se ocupa de administrarea complexului nu și-ar îndeplini atribuțiile și ar fi fost „impusă”. Ambele susțineri sunt complet false și vă aducem la cunoștință faptul că până la momentul înființării asociației de proprietari societatea de administrare și-a îndeplinit exemplar atribuțiile și a oferit suport locatarilor în sprijinul înființării asociației și a administrării condominiului. Deși este de la sine înțeles că din motive pur operaționale este de preferat ca până la înființarea asociației societatea de administrare să fie desemnată de către dezvoltator, tocmai datorită calității serviciilor oferite și operativității acestei societăți, ulterior înființării asociației adunarea generală a aprobat contractarea serviciilor aceleiași societăți, fapt consemnat și în procesele verbale întocmite cu această ocazie”

Mai jos ce spun oamenii pe grupul de locatari:

Înainte de a ne trimite în scris replica, directorul comercial Octavian Matache ne-a sunat să ne certe un pic, iar una dintre afirmații a fost că nici vorbă de infiltrații în parcare când plouă, invitându-ne să mergem acolo la următoarea ploaie. Am făcut rost de filmare din parcare din timpul unei ploi.

 

De asemenea, după articolul publicat de Clujust.ro în data de de 26 septembrie, dezvoltatorul, care nouă ne-a trimis o replică dură, cumpărătorilor le-a trimis un e-mail în care recunoaște că există deficiențe și își cere scuze:

”Dorim să vă informăm că toate deficiențele post execuție, apărute în ultima perioadă, vor fi remediate, cât mai curând posibil.

Știm că o parte dintre acestea sunt în curs de rezolvare sau în așteptare de ceva timp și ne cerem scuze, încă o dată, pentru durata mai mare decât cea estimată inițial”

Mai jos captură foto cu e-mailul complet.

Comments

comentarii

România a ajuns la peste 15.000 de cazuri de COVID-19 pe zi și peste 500 de decese.... Citește mai mult
Județul Cluj se află, miercuri dimineața, sub atenționare cod galben de ceață care determină reducerea vizibilității local sub 200 m și izolat sub 50 m. Avertizarea, valabilă până la ora 11.00.... Citește mai mult
Spectacolul de dans pe care celebrul dansator Sergei Polunin l-a susținut ca invitat special al Festivalului Internațional de Film Transilvania este difuzat online, în premieră, pe platforma de streaming TIFF Unlimited, de Ziua Mondială a Baletului.... Citește mai mult
HOROSCOP 20 octombrie 2021. Unii nativi întâmpină probleme de sănătate miercuri. O zodie trebuie să aibă grijă cui îi împărtășește un secret.... Citește mai mult

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

error: Alert: Conținut protejat !!