fbpx
foto usatoday..com
foto usatoday.com

Dejean achitat de viol în SUA, în aşteptarea deportării

Alexandru Hossu, în vârstă de 36 de ani, originar din Dej, a fost achitat săptămâna trecută de către un juriu din Putnam, Statele Unite ale Americii (SUA).  Bărbatul a fost judecat pentru că ar fi violat o fetiţă de 13 ani. Deşi achitat, Hossu este încă după gratii, fiind luat în custodie de serviciul american de imigrări deoarece locuieşte ilegal în SUA.

Hossu a fost transferat în 5 aprilie, la o zi după achitare, în custodie federală, dar ar putea fi eliberat în câteva zile, în aşteptarea procedurilor de deportare.  Experţii pe probleme juridice americani spun că ar putea dura ani până la finalizarea procedurilor în dosarul de imigrant.

Autorităţile americane susţin că dejeanul a depăşit cu mult viza de lucru pe care a deţinut-o.   Oficialii au precizat că Hossu ar putea fi eliberat sub supraveghere în timp ce aşteaptă să apară în faţa unei instanţe pentru procedura de deportare.

Culmea este că Hossu a fost antrenorul personal de fitness al lui Adam Levy,  procurorul general al districtului Putnam,  unde românul a fost pus sub acuzare pentru viol.  Cazul românului a fost intens mediatizat în SUA după ce procurorul Levy s-a recuzat, iar apoi s-a implicat în apărarea lui Hossu.

Michael Wildes, un avocat de imigrare New York City și fost procuror federal, care s-a ocupat de cazuri în  materie de imigrare, a declarat că autoritățile federal pot “fi foarte agresive împotriva unei persoane  în cazul în care a existat o acuzație de violență.”

 

Comments

comentarii

Lasă un răspuns