Jud. Delia Purice (dreapta) în juriul unui concurs de procese simulate cu studenți

De la Curtea de Apel Cluj se pensionează cea mai longevivă judecătoare din țară: 38 de ani și 5 luni în profesie

În timp ce unii magistrați se pensionează imediat ce fac 25 de ani de activitate, o judecătoare de la Curtea de Apel Cluj se pensionează după 38 de ani și 5 luni, dar nu pentru că vrea, ci din cauza unor probleme de sănătate.

CSM a aprobat astăzi 21 de cereri de pensionare, iar una aparține judecătoarei Delia Purice de la secția penală a Curții de Apel Cluj. Deși este în profesie de mai bine de 38 de ani, aceasta ne-a mărturisit că planul ei era să stea până la 40, ca să fie o cifră rotudă. ”Eu nu voiam să mă pensionez încă, dar am fost internată în spital și din cauza unor probleme să sănătate nu mai pot continua. Nu mai pot sta pe scaun atâtea ore. Munceam de dimineața până seara. Dacă vă zic cât de puțin mi-a venit factura la curent acasă, nu vă vine să credeți, din cauză că am stat puțin. Dumnezeu mi-a dat un semn că nu trebuie să mai continui și că nu întotdeauna se întâmplă cum vrem noi.”, a spus judecătoarea Delia Purice pentru Clujust.ro

Delia Purice este cunoscută ca o judecătoare meticuloasă, care motivează pe larg deciziile. Puteți citi AICI cum un complet din care a făcut parte a desființat sentința primei instanțe din cauză că nu era motivată.

În 2011, CSM i-a apărat reputația profesională judecătoarei Delia Purice, pe când făcea parte din completul care judeca un dosar în care era inculpat afaceristul Arpad Paszkany.

„La data de 20 ianuarie 2011, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a admis cererea de aparare a reputatiei formulata de doamna judecator Delia Purice – presedintele sectiei penale a Curtii de Apel Cluj – in legatura cu afirmatiile facute la adresa sa in continutul unui articol cu titlul „Santaj si presiune la Curtea de Apel Cluj”, publicat in ziarele locale „Citynews on-line” (10 octombrie 2010)Mesagerul de Cluj”„Servus Cluj” (11 octombrie 2010), precum si pe site-ul de stiri „realitatea.net” (19 octombrie 2010) si in „Academia Catavencu” (20 octombrie 2010care au fost de natura sa-i afecteze imaginea publica si reputatia profesionala.”, se arăta în hotărârea CSM ce poate fi lecturată AICI

21 de judecători pleacă în pensie

În 7 februarie, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât:

1. Eliberarea din funcţie, prin pensionare, începând cu data de 01.03.2023, a domnului HÎNCU CEZAR, judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție.

2. Eliberarea din funcţie, prin pensionare, începând cu data de 15.02.2023, a doamnei DORIN RODICA, judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție.

3. Eliberarea din funcţie, prin pensionare, începând cu data de 15.02.2023, a doamnei NĂSTASIE VERONICA, judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție.

4. Eliberarea din funcţie, prin pensionare, a doamnei OCHEA NELA IULIANA, judecător la Curtea de Apel Craiova.

5. Eliberarea din funcţie, prin pensionare, începând cu data de 01.03.2023, a doamnei judecător IONESCU GABRIELA, președinte al Secției I-a civilă a Curții de Apel Craiova.

6. Eliberarea din funcţie, prin pensionare, a doamnei PURICE DELIA, judecător la Curtea de Apel Cluj.

7. Eliberarea din funcţie, prin pensionare, a doamnei MĂRĂCINEANU DORANDA, judecător la Curtea de Apel Galați.

8. Eliberarea din funcţie, prin pensionare, începând cu data de 01.03.2023, a domnului judecător BUNEA LUCIAN, președinte al Secției de litigii de muncă și asigurări sociale a Curții de Apel Craiova.

9. Eliberarea din funcţie, prin pensionare, a domnului judecător MOTOLEA MARIUS-AUREL, judecător la Curtea de Apel Alba Iulia.

10. Eliberarea din funcţie, prin pensionare, a doamnei judecător LAZAR MARIANAVIOLETA, preşedinte al Secţiei penale a Tribunalului Bistriţa-Năsăud.

11. Eliberarea din funcţie, prin pensionare, a domnului judecător MĂSTACAN ERICH-EMILIAN, președinte al Secției civile a Tribunalului Ilfov.

12. Eliberarea din funcţie, prin pensionare, a doamnei judecător BULIGA IONELA SPERANŢA, președinte al Tribunalului Specializat Mureş.

13. Eliberarea din funcţie, prin pensionare, a doamnei ROMAN NATALIA FLOAREA, judecător la Tribunalul Specializat Mureş.

14. Eliberarea din funcţie, prin pensionare, începând cu data de 01.03.2023, a doamnei POPESCU OTILIA CESARINA, judecător cu grad profesional de curte de apel la Tribunalul Gorj.

15. Eliberarea din funcţie, prin pensionare, a domnului CIUMA OVIDIU GEORGE, judecător cu grad profesional de curte de apel la Judecătoria Oradea.

16. Eliberarea din funcţie, prin pensionare, a doamnei BREȘUG DENISSA-TINONIA, judecător cu grad profesional de tribunal la Judecătoria Constanța.

17. Eliberarea din funcţie, prin pensionare, a domnului BĂDULESCU AURELIAN GABRIEL, judecător la Judecătoria Craiova, delegat în funcția de președinte al Judecătoriei Drăgășani.

18. Eliberarea din funcţie, prin pensionare, a doamnei CĂLIN NICOLETA, judecător la Judecătoria Braşov, în prezent desemnată în calitate de judecător titular de supraveghere a privării de libertate la Penitenciarul Codlea și Centrele de reținere și arestare preventivă de la IPJ Brașov și IPJ Covasna.

19. Eliberarea din funcţie, prin pensionare, a doamnei SALCU-POP IOANACRISTINA, judecător la Judecătoria Alba Iulia, delegată în funcția de președinte al Judecătoriei Sebeş.

20. Eliberarea din funcţie, prin pensionare, a domnului GRECU FLORIN MARIUS, judecător cu grad profesional de curte de apel la Judecătoria Craiova.

21. Eliberarea din funcţie, prin pensionare, a domnului LIŢĂ MARIUS, judecător cu grad profesional de curte de apel la Judecătoria Râmnicu Vâlcea.

Comments

comentarii

Joi, 18 iulie, la Primăria Cluj-Napoca a avut loc dezbaterea publică pentru proiectul de regenerare urbană de pe fosta platformă Carbochim. Concluziile dezbaterii care a ținut 5 ore.... Citește mai mult
Ploaia de sâmbătă după-masă nu i-a speriat pe festivalierii de la Electric Castle.... Citește mai mult

Lasă un răspuns