fbpx

De ce tace UNBR in fața proiectul Predoiu- legile justiției?

Întrebarea a fost lansată de avocata Cosmina Cerva din Baroul București, care ne dă și o explicație:

”Pentru că președintele UNBR Traian Briciu a predat profesia politicului, tot mandatul președintelui Briciu a fost asezonat cu evenimente la care au fost invitați politicieni.

Presa a tras nenumărate semnale in acest sens dar Consiliul UNBR s-a făcut că plouă.

Acum când avocatul Predoiu și-a depus în Parlament ‘”doctoratul” cu tema Anularea Constituției României, când toată lumea juridică freamătă și arată indignare fata de cel mai grav proiect legislativ, când asociațiile profesionale ale magistraților încearcă, in scris sau prin prezenta reprezentanților in comisia parlamentară, să mai repare ceva, UNBR TACE.

UNBR nu are reprezentați în comisie (cu mandat de la Consiliu), nu a depus nimic scris, nu are poziții publice, nu exista.

UNBR este ocupată cu proiecte de voluntariat pentru avocați. Se pare că acesta va fi viitorul avocaturii, voluntariatul. Trist dar adevărat. De peste un an de zile singurul proiect al profesiei, prin organele sale reprezentative, atât la nivel de UNBR cât și de barouri, este proiectul prin care avocații voluntari merg in școli și povestesc copiilor una, alta, despre drept/justiție/legislație/drepturi, neexistând o programă aprobată la nivel național.

Și pentru că mereu am susținut că lipirea politicului de avocatura, ca imagine publica, nu face bine profesiei, dovada o aveți acum. In timp ce avocații care nu sunt politicieni încearcă să repare ce se mai poate repara din mizerabilul proiect Predoiu, avocații parlamentari votează cu două mâini în comisie.

In imagini aveți avocații parlamentari, membrii ai comisiei, care au contribuit la adoptarea proiectului.
Stelian Ion – USR
Fenechiu Daniel – PNL (vicepreședinte UNBR)
Cataniciu Steluța – PSD
Cupsa Ioan- PNL
Predoiu Cătălin – PNL (ministru justiție)

In plenul Parlamentului urmează să voteze și alți avocați parlamentari ……cu care urmează să ne mândrim.

Rămâne totuși întrebarea: un avocat parlamentar mai poate rămâne avocat cat timp votul sau de politician intra in contradicție cu interesele profesiei?”, scrie Cosmina Cerva.

 

Comments

comentarii

Cutremurul cu magnitudinea 5,2 pe Richter s-a înregistrat, marți seară, 6 iunie, la o adâncime de 6.3 kilometri în județul Arad. Mai multe familii s-au trezit cu casele distruse de la seism și de frica unui alt cutremur au decis să doarmă în mașini.... Citește mai mult
UPDATE: Un cutremur cu magnitudinea de 5,3 grade pe scara Richter a avut loc marți seara în Arad. Seismul s-a simțit iar până la Cluj.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!