De azi se pot depune cererile de înscriere la concursurile pentru INM și magistratură 2023-2024. Vezi câte posturi sunt și calendarul detaliat!

CSM a publicat calendarul concursurilor de admitere la INM și direct în magistratură. Sunt scoase la concurs 300 de locuri de auditor de justiție, 250 de posturi de judecător și 147 posturi de procuror.

Hotărârile Plenului CSM:

1. Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât organizarea concursului de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii, la Bucureşti, în perioada 07 iulie 2023 – 28 martie 2024, conform calendarului de desfăşurare a concursului propus de Direcţia resurse umane şi organizare – Biroul concursuri (anexa 1). (unanimitate)

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a stabilit numărul de locuri scoase la concurs, după cum urmează:

300 de locuri de auditori de justiţie, conform propunerii Institutului Naţional al Magistraturii; (unanimitate)

– 8 posturi de personal de specialitate juridică asimilat judecătorilor şi procurorilor în cadrul Ministerului Justiţiei; (majoritate: 15 voturi DA, 1 vot NU)

– 2 posturi de personal de specialitate juridică asimilat judecătorilor şi procurorilor în cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate; (majoritate: 15 voturi DA, 1 vot NU)

– 15 posturi de personal de specialitate juridică asimilat judecătorilor şi procurorilor în cadrul Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie; (majoritate: 15 voturi DA, 1 vot NU)

– 2 posturi de personal de specialitate juridică asimilat judecătorilor şi procurorilor în cadrul Direcţiei Naţionale de Probaţiune; (majoritate: 15 voturi DA, 1 vot NU)

– 4 posturi de personal de specialitate juridică asimilat judecătorilor şi procurorilor în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie; (majoritate: 15 voturi DA, 1 vot NU)

– 2 posturi de personal de specialitate juridică asimilat judecătorilor şi procurorilor în cadrul Inspecţiei Judiciare; (majoritate: 15 voturi DA, 1 vot NU)

– 2 posturi de personal de specialitate juridică asimilat judecătorilor şi procurorilor din cadrul aparatului propriu al Consiliului Superior al Magistraturii; (unanimitate)

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat:

– taxa de înscriere la concurs în cuantum de 1500 lei; (unanimitate)

– tematica şi bibliografia de concurs propuse de Institutul Naţional al Magistraturi (anexa 2); (unanimitate)

– formularul tipizat al cererii de înscriere la concurs (anexa 3); (unanimitate)

– posibilitatea pentru absolvenții facultăților de drept care susţin licența în perioada de înscriere sau ulterior perioadei stabilită pentru depunerea cererilor de înscriere la concursul de admitere la INM, de a depune dosarele de înscriere în perioada stabilită pentru înscriere conform calendarului de concurs, cu obligaţia depunerii adeverinţei de licenţă până la data de 18 august 2023; (unanimitate)”

 

De asemenea, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat componenţa comisiei de organizare a concursului de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii. (unanimitate, după caz, majoritate)

2. Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât organizarea concursului de admitere în magistratură, la Bucureşti, în perioada iulie 2023-martie 2024, conform calendarului propus de Direcţia resurse umane şi organizare (anexa 1). (unanimitate)

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat:

– tematica şi bibliografia de concurs propuse de Institutul Naţional al Magistraturi (anexa 2); (unanimitate)

– numărul şi posturile de judecător care urmează a fi scoase la concursul de admitere în magistratură, respectiv 250 de posturi (Anexa 3); (unanimitate)

– posturile de judecător în privinţa cărora se poate realiza suplimentarea în condiţiile art. 3 alin. (4) din Regulament – 50 de posturi (Anexa 4); (unanimitate)

– numărul şi posturile de procuror care urmează a fi scoase la concursul de admitere în magistratură, respectiv 147 de posturi (Anexa 7); (unanimitate)

– posturile de procuror în privinţa cărora se poate realiza suplimentarea în condiţiile art. 3 alin. (4) din Regulament – 39 de posturi (Anexa 8); (unanimitate)

– ordinea, condiţiile şi limitele de ocupare a posturilor de judecător şi procuror prevăzute în listele suplimentare din anexele 4 şi 8; (unanimitate)

– cererea tipizată de înscriere la concurs (Anexa 10); (unanimitate)

– taxa de înscriere la concurs în cuantum de 1500 lei; (unanimitate)

De asemenea, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat componenţa comisiei de organizare a concursului de admitere în magistratură. (unanimitate)

Comments

comentarii

Legendele tenisului mondial Andre Agassi, Steffi Graf, Simona Halep şi Andrei Pavel, au făcut show, sâmbătă, într-un meci de dublu care i-a încântat pe spectatorii prezenți la Sports Festival.... Citește mai mult
Au mai rămas câteva zile până la vacanța de vară. Ultima zi de școală pentru elevi și preșcolari este vineri, 21 iunie.... Citește mai mult

Lasă un răspuns