Avocată cercetată pentru contrabandă și nerespectarea regimului armelor după ce le-a luat copiilor prin eMAG arme cu aer comprimat

O avocată din Prahova este cercetată penal și chiar a fost reținută 24 de ore pe motiv că a cumpărat prin platforma eMAG de la o firmă din Polonia o armă neletală de tir sportiv cu aer comprimat, care este supusă autorizării în România. La percheziție, procurorii au mai găsit patru arme de tip airsoft, care erau folosite de copiii avocatei, de 7 și 10 ani.

”La data de 06.07.2023, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, împreună cu poliţişti din cadrul Serviciilor Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova și Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmbovița, au efectuat un număr de 2 percheziţii domiciliare în localitatea Măgurele, jud. Prahova, la locuințele unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de: contrabandă calificată, faptă prev. de art. 271 alin. (1) raportat la art. 274 din Legea nr. 86/2006 privind Codul vamal și nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, faptă prev de art. 342 alin. (2) C.pen.;

În cauză, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpata P.E.D. – avocat în cadrul Baroului Prahova, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor mai sus indicate.

În fapt s-a reţinut că inculpata a achiziționat fără drept prin intermediul platformei eMAG Market, de la o persoană juridică din Polonia, o armă neletală de tir sportiv cu aer comprimat, calibru 4.5 mm, supusă autorizării conform legislaţiei române şi care a fost introdusă fără drept în România prin intermediul unei firme de curierat la începutul lunii februarie 2023, armă pe care a deținut-o fără drept până în data de 06.07.2023.

Totodată, cu ocazia percheziției, la domiciliul inculpatei P.E.D. au fost identificate alte trei arme și muniție aferentă, după cum urmează:
– Pistol cu inscripție H8R SUPERMAGNUM calibru 6 mm cu seria D22E043499 de culoare neagră încărcat cu butelie de gaz;
– Pușcă cu seria S/N 147529 cu inscripția MADE IN CHINA de culoare maro;
– Pușcă de culoare neagră cu seria 2525020C22000898 prevăzută cu lunetă, cu inscripția THETA8X seria 3-9×32;
– O pungă cu inscripția PERFECT SPHERICAL BALL PELLET conținând mai multe bile din plastic de culoare albă calibru 6 mm;

Din cercetări a rezultată că toate cele patru arme au fost achiziționate de către inculpată cu unicul scop de a fi folosite de către cei doi copii minori ai ei în vârstă de șapte și de zece ani.

La percheziție armele și munițiile au fost găsite lăsate la îndemână pe o masă din garajul imobilului de domiciliu al inculpatei P.E.D., fără să fie asigurate în vreun fel.

Fiul inculpatei, minorul P.D.N., în vârstă de 10 ani, le-a folosit zilnic, fără drept și fără un minim de instructaj, împușcând cu ele păsări aflate în apropierea locuinței.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti au dispus măsura reținerii față de inculpată, pe o perioadă de 24 de ore.”, a transmis Parchetul.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Comments

comentarii

În cea de-a doua zi de Electric Castle 2024, domeniul Banffy a vibrat în ritmuri afrobeat cu Rema.... Citește mai mult
Cel mai mare youtuber din lume, Mr.Beast, a filmat la Salina Turda.... Citește mai mult

Lasă un răspuns