fbpx

Danileț la o conferință internațională despre Justiția din România: ”magistrații vocali au fost distruși, sistemul a fost liniștit”

Judecătorul pensionar Cristi Danileț a povestit ce s-a întâmplat la o conferință internațională, la care a participat și o delegație de la Consiliul Superior al Magistraturii.

”Pe 17 aprilie am fost invitat la Vilnius, Lituania, pentru a vorbi delegațiilor din mai multe țări despre corupția din justiție. Am sfârșit prin a comenta atacarea judecătorilor de către autorități în țara noastră. In mod curios, cineva din spatele sălii s-a ridicat si a inceput sa ma filmeze.

România a avut din anul 2018 judecători și procurori persecutați de politic și, din păcate, de CSM – organ creat pentru apărare. Dar ce au avut cei din Polonia, timp de 10 ani, de tras, a depășit cu mult situația din România. Numai că dacă acolo i-ai sancționat sau demis in masă, la noi a fost totuși mai perfidă lucrătura: a decapitat liderii informali pentru a băga groaza in restul magistraților.

Acum e liniște. Mai mult, delegația din România, ascunsă undeva in spatele sălii, a atacat pe cei doi vorbitori români spunând “Am vorbit cu toți absolvenții de INM: toți sunt mulțumiți de situația din țară. Nu este adevarat ca președinții curtilor de apel au toata puterea in promovarea judecătorilor, ci acum promovarea este meritocratică. Si CE a spus ca totul e ok, ca tocmai s-a ridicat MCV. Nu suntem de acord ca nu mai e coruptie in justiție, mai sunt cazuri, dar nu asa multe”. Atunci am realizat ca cel care ma filmase era din delegația României – fara acordul meu, incalcand total uzanțele la astfel de evenimente, sunt sigur ca acum filmarea e dezbătută undeva prin CSM.

Sala a incremenit la o astfel de lipsa de diplomatie, dupa n-șpe rapoarte defavorabile ale Comisiei Europene și o condamnare la CEDO pentru sancționarea unui magistrat. M-au întrebat după intalnire cine sunt cei din România. Le-am spus adevărul: o delegație alcătuită din șefi si detasati in cadrul CSM. Au înțeles despre ce e vorba.

Nu retrag nimic din ce am spus in prezentare: magistrații vocali au fost distruși, sistemul a fost liniștit, corupția judiciară nu există (am fost ironic, evident, dar delegația cu pricina ni s-a prins). Insist pe ce am spus in încheierea prezentării mele de acolo: “Uneori, inamicii din interior sunt mai mulți si mai puternici decat ceo din exterior”, a postat Danileț.

Comments

comentarii

Creierul uman conţine bazele „sindromului inimii frânte”, conform unui nou studiu efectuat de oameni de ştiinţă italieni de la Spitalul Universitar din Foggia.... Citește mai mult
Sâmbătă, 18 mai, Parcul Tineretului din Cluj-Napoca va găzdui un eveniment pentru toate vârstele.... Citește mai mult

Lasă un răspuns