Acasă » ȘTIRI » Danileț către noul CSM: ”Nu recomand întâlniri informale cu politicienii. Vor încerca să vă curteze”

Danileț către noul CSM: ”Nu recomand întâlniri informale cu politicienii. Vor încerca să vă curteze”

La întâlnirea dintre vechii și noii membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, ce a avut loc în această dimineață, judecătorul Cristi Danileț le-a spus celor din noul CSM să evite întâlnirile informale cu politicienii, care vor încerca să-i curteze, așa cum au făcut-o și anterior.

La întâlnirea de predare a ștafetei la CSM, fiecare membru din vechiul CSM a adresat câteva cuvinte noilor ”guvernanți” ai Justiției. Judecătorul clujean Cristi Danileț a început prin a le mulțumi foștilor colegi din Consiliu și a le ura succes noilor membri. Apoi a expus câteva idei.

În ce privește organizarea CSM, în contextul în care ședințele sunt transmise în direct pe site, Danileț a spus: ”Recomand să se poarte discuțiile aprinse cu ușile închise, pentru protejarea sistemului. Nemulțumirile persoanele la nivel individual nu le recomand. Să se discute despre idei si principii, nu despre persoane. Cu privire la protejarea intereselor magistraților, am nădejdea că noul CSM va fi mai bun.”

Danileț a amintit de nevoie oamenilor dinafară de a avea acces la o justiție imparțială. ”Lucrăm în slujba cetățeanului. Cetățenii vor magistrați competenți și necorupți.”, a spus judecătorul. Acesta a arătat că au fost peste 200 de magistrați sancționați în ultimii șase ani. ”Ingrozitor!”, a exclamat Danileț.

Acesta a precizat că este pentru formarea magistrațior  și pe abilități non-juridice: ”Unii nu știu cum să se poate un dialog, în sala de judecată sau cu colegii”

Nu în ultimul rând, Cristi Danileț le-a spus noilor membri CSM: ”Nu recomand întâlniri informale cu politicienii! Vor încerca să vă curteze, cum au încercat și cu noi.  Vă sfătuiesc să-i respingeți din prima!”

Mandatul membrilor CSM este pe șase ani. Singurul membru din Cluj este judecătoarea Andrea Chiș de la Curtea de Apel Cluj.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina