Acasă » ȘTIRI » Finalul celui mai mare conflict din interiorul unei societăți de practicieni în insolvență
CEO-ul CITR, Vasile Godîncă, și Oana Luca

Finalul celui mai mare conflict din interiorul unei societăți de practicieni în insolvență

Asociații societății profesionale de practicieni în insolvență CITR, în frunte cu CEO-ul Vasile Godîncă Herlea, și fosta lor asociată Oana Luca au semnat recent o tranzacție secretă la notar, în urmă căreia Luca a renunțat la procesul început acum trei ani, în care le cerea 225.000 de euro.

Oana Luca i-a chemat în judecată pe asociații CITR (fosta Casa de Insolvență Transilvania) în octombrie 2013, după ce a fost exclusă din societate prin adunare generală. Doarul 367/1285/2013 de la Tribunalul Specializat Cluj, cu obiect ”actiune în anulare a hotarârii AGA”, a ajuns în decembrie 2016 la final.

”Constata ca reclamanta Luca Oana Ionela a renuntat la judecarea cererii aditionale formulate la data de 1.10.2013 în contradictoriu cu pârâtii CITR S.P.R.L., Cionca Andrei Valentin, Lotreanu Radu Lucian, Godîncă Herlea Vasile, Cioanca Anghelof Lăcrămioara Andreea, Vizental Rudolf Paul. Ia act de tranzactia încheiata între parti la data de 22.11.2016 si autentificata de notarul public Visan Ioana Almira prin încheierea nr. 1.858/22.11.2016 care face parte integranta din prezenta hotarâre si care are urmatorul continut: „…”. Cu drept de recurs în ceea ce priveste tranzactia si renuntarea la judecata în termen de 30 zile de la comunicare, apel care va fi depus la Tribunalul Specializat Cluj ”, se arată în minuta sentinței.

De asemenea, instanța a stabilit un onorariu în cuantum de 38.940 lei aferent lucrarilor efectuate pentru expertiza de evaluare dispusa în cauza si a constatat ca acest onorariu a fost achitat de părți.

Miza dosarului era mare. În iulie 2014, instanța a dispus ”înfiintarea sechestrului asigurator asupra bunurilor mobile si imobile urmaribile ale pârâților Cionca Andrei Valentin, Lotreanu Radu Lucian, Godîncă Herlea Vasile, Cioanca Anghelof Lăcrămioara Andreea, Vizental Rudolf Paul pâna la concurenta creantei în cuantum de 225.000 euro pretinsa de reclamanta Luca Oana Ionela si care face obiectul dosarului nr. 367/1285/2013 al Tribunalului Specializat Cluj. Stabileste în sarcina reclamantei Luca Oana Ionela obligatia de a consemna la dipozitia intantei o cautiune în cuantum de 50.000 lei pâna la data de 1.08.2014 sub sanctiunea desfiintarii de drept a sechestrului asigurator.”

Recent, Oana Luca a depus la Tribunalul Specializat cerere de restituire a cauțiunii.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina