clujust.ro

Daniel Don a bănuit-o pe o angajată de la AJOFM că i-ar fi dat un ceai otrăvit

Un consilier de la AJOFM Cluj, audiat astăzi ca denunțător în procesul fostului director Daniel Don, a dezvăluit în instanță că acesta din urmă a bănuit-o pe o angajată, care a fost și purtător de cuvânt al instituției, că i-ar fi dat un ceai otrăvit și și-a făcut mai multe analize.

”Este adevărat că intr-o discutie la mine in birou, intre Don si Negrea, s-a vorbit despre o presupusă acțiune de otrăvire a inculpatului de către martora Bucur Adina, prin intermediul aparatului de făcut ceai si cafea din secretariatul Agentiei in care lucrez. În concret, i s-ar fi imputat martorei Bucur (fostă Butuza) Adina că ar fi contaminat apa cu o anumită substanță otrăvitoare și i-ar fi dus inculpatului un ceai cu aceasta substanță. Stiu că ulterior și-a facut analize diverse”, a declarat martorul denunțător Ciprian Boșca, consilier în cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Cluj.

Denunțătorul a precizat că el nu s-a resimțit, deși a băut ceai și cafea făcute cu aceeași apă: ”Eu personal nu am constatat sa fie o problema cu aparatul de cafea si ceai si nu s-au facut analize pentru a se stabili daca a fost contaminat cu substanța chimică otrăvitoare”

Adina Bucur (fostă Butuza) a fost purtător de cuvânt al instituției, atât la Cluj, cât și la Bistrița. 

Denunțătorul a scos-o din sărite pe avocata lui Don

Audierea denunțătorului Ciprian Boșca a fost una tensionată. Acesta a fost întrebat de avocata lui Don, Oana Pintea, de ce a făcut denunț la trei ani de la ultima presupusă emitere de bani către Don și chiar in ziua percheziției DNA?

”Atunci am hotărât că trebuie să spun ceea ce știu”, a fost răspunsul evaziv al martorului. Intrebat dacă a fost amenințat de organele de urmărire penală, acesta a răspuns: ”Nu am fost amenintat, nu am fost constrâns”

”Dacă nu era perchezitia mai depunea denunț?”, a fost următoarea întrebare a avocatei. ”Am raspuns: Atunci am hotărât sa spun ceea ce stiu. In acea zi am hot ca vreau sa spun adevarul”, a răspuns Boșca.

”Inainte sau după percheziție?”, a continuat avocata.

Judecătorul Marius Lupea a intervenit: ”Cred că a raspuns: În acea zi.”, apoi a dictat grefierei: ”Consemnați intrebarea, pe care instanța o respinge ca nerelevantă soluționarii cauzei” 

Audierea a durat câteva ore. La un moment dat, avocata Pintea a răbufnit: ”Sunt enervată de modul in care răspunde, sfidează solemnitatea ședinței”

Amintim că fostul director executiv AJOFM Cluj, Daniel Don, cel care a ocupat funcția timp de 20 de ani, a fost trimis în judecată de DNA Cluj sub acuzația că a primit diverse sume de bani ca mită de la mai mulți angajați ai instituției pentru a-i numi experți în proiectele europene derulate, printre care ”Funcționarul electronic” sau ”Skills for jobs”.

Comments

comentarii

Întrebat care este poziția sa cu privire la acuzațiile de plagiat care afectează PNL, precum «cazul Bode», premierul Nicolae Ciucă și-a exprimat încrederea în justiție, situație în care procesele în desfășurare nu trebuie să fie afectate de declarații.... Citește mai mult
Clujenii se plâng că de câteva zile nimeni nu a ridicat gunoaiele de la mai multe puncte gospodărești din toate cartierele orașului. Deșeurile sunt împrăștiate și e mizerie în mai multe zone.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!