fbpx

Daniel Buda atacă judecătorii CCR: ”fie rea-voință, fie prostie și lipsă de profesionalism”

Președintele PNL Cluj, eurodeputatul Daniel Buda, a lansat un atac dur la adresa CCR, spunând că decizia de luni „vădește fie rea-voință, fie prostie și lipsă de profesionalism, ceea ce l-ar face repetent în materie constituțională chiar și pe un student din anul 1”

„Referitor la decizia CCR privind conflictul juridic de natură constituțională dintre Președinte și Parlament, apreciez că aceasta adaugă, în mod nepermis, peste litera și spiritul Constituției. CCR și-a depășit în mod clar atribuțiile, devenind a treia cameră legiuitoare, ceea ce este inadmisibil. Este pentru prima dată în istoria României când atribuțiile constituționale ale președintelui sunt atât de grav încălcate de către cei care ar trebui să fie garanți ai mecanismelor și ai statului de drept. Niciun articol, literă sau virgulă nu poate interzice președintelui României să își exercite atribuțiile constituționale. Este inadmisibil ca într-un stat din UE, o instituție a țării să interfereze cu voința poporului român”, a arătat Buda.

În opinia acestuia, decizia CCR nu face altceva decât să amâne asigurarea unei stabilități care să înlăture derapajele guvernării PSD în domenii precum absorbția fondurilor europene, infrastructura, educația, sănătatea, mediul, care au fost abandonate de Guvernarea socialistă.

„Decizia CCR vădește fie rea-voință, fie prostie și lipsă de profesionalism, ceea ce l-ar face repetent în materie Constituțională chiar și pe un student din anul 1. Domnilor judecători, coagularea unei majorități se poate verifica doar cu ocazia votului, așa spune abecedarul democrației”, a subliniat liderul PNL Cluj.

Curtea Constituțională a stabilit că există conflict juridic de natură constituțională între Președinție și Parlament din cauza desemnării lui Ludovic Orban în funcția de premier de către șeful statului Klaus Iohannis. Prin urmare, Orban nu poate fi numit premier.

Comments

comentarii

31.000 de soldaţi ucraineni au fost ucişi în cei doi ani de la declanşarea invaziei ruse, potrivit președintelui Volodimir Zelenski.... Citește mai mult
Universitatea Cluj nu a reușit să marcheze niciun gol în meciul contra Sepsi OSK, în etapa cu numărul 27 din Superligă.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!