fbpx

Dacă ieșiți la Făget, pregătiți-vă de cozi de mașini ca în oraș FOTO

Dacă v-ați gândit să scăpați de aglomerația și șantierele din centrul Clujului la o ieșire în natură, la Făget, trebuie să știți că excavatoarele, săpăturile și cozile de mașini au ajuns și acolo.

Clujenii care s-au gândit să profite de vremea bună din week-end și au mers la pădure în Făget – Ciurila cu mașina au avut de stat minute bune la cozile formate la semafoarele montate pe drum. Deoarece s-a săpat pe o parte a drumului, se poate circula doar pe o bandă, în sistem alternativ. Iar partea rămasă pentru circulație este aproape distrusă în totalitate.

Imediat după intersecția cu Calea Tuzii, aveți parte și de o ocolire căci drumul Făgetului a fost închis pe o parte în totalitate.

lucrari drum faget cluj-napoca (60)

Contractul pentru modernizarea strazii Făget a fost semnat la sfârșitul lunii august. Valoarea contractului este de 10.512.186 ron + tva, iar lucrările sunt realizate de ARL – Strabag. Drumul va fi modernizat pe o lungime de 3 kilometri, de la intersecția cu Calea Turzii pana la drumul județean ce duce în comuna Ciurila.

Proiectul cuprinde modernizarea carosabilului care va avea o latime de 7 metri si modernizarea trotuarelor care vor avea o latime de un metru pe fiecare parte. De asemenea, va fi realizata o pista de biciclete cu dublu sens, pe partea stanga – sensul de mers dinspre Calea Turzii inspre Ciurila. Aceasta va avea o latime de 2,2 metri si va fi realizata cu asfalt rosu, pentru o mai buna vizibilitate. Lucrările cuprind și consolidari si ziduri de sprijin pentru zonele cu alunecari, realizarea canalizarii menajere si pluviale, modernizarea iluminatului public – stalpi noi cu corpuri de iluminat cu tehnologie LED, dar si executia semnalizarii rutiere si montarea indicatoarelor.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina