fbpx

Curtea de Apel și Tribunalul Cluj au primit câte un post de judecător

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a alocat câte un post de judecător Curții de Apel și Tribunalului Cluj, ca urmare a Hotărârii de Guvern din iunie, prin care s-a suplimentat numărul de posturi la DNA, DIICOT, ÎCCJ și Ministerul Public.

Plenul CSM a a votat nota direcţiei resurse umane şi organizare nr. 16099/2015 privind distribuirea posturilor de judecător alocate prin Hotărârea de Guvern nr. 486/2015.

”Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât că se impune atribuirea câte unui post astfel: Curţile de Apel Timişoara, Cluj, Suceava, Alba Iulia, Târgu Mureş, Piteşti, Bucureşti, Bacău (total 8 posturi); Tribunalele Ilfov, Botoşani, Suceava, Bucureşti, Cluj (total 5 posturi) şi Judecătoriile Videle, Dorohoi, Giurgiu, Buftea, Sector 1 Bucureşti, Sector 3 Bucureşti şi Sector 4 Bucureşti (total 7 posturi), şi în consecinţă a acordat avizul conform pentru modific”, se arată pe ordinea de zi soluționată a ședinței plenului CSM din 27 octombrie.

Hotararea nr. 486 din 30 iunie 2015 privind aprobarea unor masuri administrative pentru buna functionare a institutiilor din sistemul justitiei:

In temeiul art. 108 din Constitutia Romaniei, republicata, al art. 27 alin. (2) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 43/2002 privind Directia Nationala Anticoruptie, aprobata cu modificari prin Legea nr. 503/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, al art. 134 alin. (1) si (2) din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciara, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, al art. 23 alin. (3) din Legea nr. 508/2004 privind infiintarea, organizarea si functionarea in cadrul Ministerului Public a Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, cu modificarile si completarile ulterioare, si al art. 118 alin. (1) din Legea nr. 252/2013 privind organizarea si functionarea sistemului de probatiune, cu modificarile si completarile ulterioare,

Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.

Art. I

(1)Inalta Curte de Casatie si Justitie functioneaza cu un numar maxim de 549 de posturi.

(2)La data intrarii in vigoare a prezentei hotarari, Hotararea Guvernului nr. 973/2014 privind stabilirea numarului maxim de posturi pentru Inalta Curte de Casatie si Justitie, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 808 din 6 noiembrie 2014, se abroga.

Art. II

Hotararea Guvernului nr. 652/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Justitiei, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 443 din 29 iunie 2009, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica dupa cum urmeaza:

1.Articolul 22 va avea urmatorul cuprins:

‘Art. 22

Ministerul dispune de un aparat administrativ propriu, organizat la nivel de directii, servicii, birouri, denumite in continuare compartimente administrative, si compus din 319 posturi, exclusiv demnitarii, posturile aferente cabinetului ministrului si cele ale Directiei de implementare a proiectelor finantate din imprumuturi externe (DIPFIE) si Directiei Nationale de Probatiune (DNP).’

2.La anexa nr. 1, numarul maxim de posturi, exclusiv demnitarii, posturile aferente cabinetului ministrului, DIPFIE si DNP este de 319.

3.Numarul maxim de posturi pentru instantele judecatoresti, prevazut in nota la anexa nr. 2, se suplimenteaza cu 20 de posturi de judecator si 70 de posturi de personal auxiliar de specialitate.

Art. III

Numarul maxim de posturi prevazut pentru Ministerul Public se suplimenteaza cu 60 de posturi de personal auxiliar de specialitate.

Art. IV

Numarul maxim de posturi de procurori si personal auxiliar de specialitate, prevazut la art. 27 alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 43/2002 privind Directia Nationala Anticoruptie, aprobata cu modificari prin Legea nr. 503/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, se suplimenteaza cu 50 de posturi de procuror si 10 posturi de personal auxiliar de specialitate.

Art. V

Numarul de posturi de personal auxiliar de specialitate si administrativ, prevazut la art. 23 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 508/2004 privind infiintarea, organizarea si functionarea in cadrul Ministerului Public a Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, cu modificarile si completarile ulterioare, se suplimenteaza cu 32 de posturi. Numarul maxim de posturi prevazut pentru Ministerul Public se modifica in mod corespunzator.

Art. VI

Numarul de posturi de personal de probatiune prevazut la art. 15 alin. (2) din Hotararea Guvernului nr. 1.079/2013 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a dispozitiilor Legii nr. 252/2013 privind organizarea si functionarea sistemului de probatiune, cu modificarile ulterioare, se suplimenteaza cu 10 posturi.

PRIM-MINISTRU INTERIMAR

GABRIEL OPREA

Contrasemneaza:

Ministrul justitiei,

Robert Marius Cazanciuc

Ministrul finantelor publice,

Eugen Orlando Teodorovici

Ministrul muncii, familiei, protectiei sociale si persoanelor varstnice,

Rovana Plumb

Publicata in Monitorul Oficial cu numarul 486 din data de 2 iulie 2015.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina