fbpx
Contractul era pentru întreținerea spațiilor verzi (sursa foto ziardecluj.ro)

Curtea de Apel a scăpat Cluj-Napoca de o căpușă a banului public, contractată de Primărie

Curtea de Apel Cluj a anulat atribuirea de către Primăria Cluj-Napoca a unui contract gras către firma unui ”rege al spațiilor verzi”, ce apare în dosarele DNA în care sunt urmăriți penal primarul Capitalei, Sorin Oprescu, viceprimarul și primarul din Miercurea Ciuc.

Curtea de Apel Cluj a anulat atribuirea contractului pentru întreținerea spațiilor verzi din oraș, în valoare de aproape 70 de milioane lei, către firma Garden Center Grup din Ilfov, informația fiind publicată în premieră de gazetadecluj.ro . În cadrul procesului, societatea Rosal Grup a atacat o decizie a Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC), prin care îi era respinsă contestația împotriva rezultatului licitației organizate de Primăria Cluj-Napoca, la sfârșitul anului trecut, pentru întreținerea spațiilor verzi.

Soluția pe scurt: ”Cu majoritate Admite în parte plângerea formulată de petenta SC Rosal Grup SA împotriva deciziei nr. 148/C2/2561, 2562/05.02.2016 emisă de CNSC pe care o modifică în parte în sensul că admite în parte contestaţia formulate de SC Rosal Grup SA în dosarele conexate 2561, 2562/2015 la CNSC pentru lotul I şi II, respinge cererile de intervenţie formulate de SC Garden Center Grup SRL în cadrul fiecărei contestaţii şi dispune anularea raportului procedurii de atribuire lot I şi lot II din cadrul procedurii de atribuire în vederea încheierii unui acord cadru de servicii pe o perioadă de 4 ani având ca obiect „Întreţinerea şi aranjare a zonelor verzi de pe raza Municipiului Cluj-Napoca, lot I şi lot II şi a adresei nr. 476452/23.12.2015 privind comunicarea rezultatului procedurii de atribuire pentru loturile sus indicate. Respinge restul plângerii privind anularea actelor subsecvente efectuate în cadrul procedurii de atribuire lot I şi II şi obligarea autorităţii contractante la reevaluare oferte şi continuarea procedurii, menţinând celelalte dispoziţii ale deciziei CNSC atacate.”

Decizia CNSC

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

De la consiliera lui Iliescu la dosarul lui Oprescu

În decizia CNSC apare următorul paragraf, de la care vom începe prezentarea CV-ului firmei Garden Center: ”s-a solicitat: „anularea rezultatului procedurii de atribuire prin care a fost declarată admisibilă şi câştigătoare oferta GARDEN CENTER GRUP
S.R.L.; anularea în parte a raportului procedurii de atribuire, în ceea ce priveşte declararea ca admisibilă şi câştigătoare a ofertei GARDEN CENTER GRUP S.R.L. (RO-VERDE LANDSCAPING S.R.L.-subcontractant);”

Firma RO Verde Landscaping câştiga în 2013, potrivit ziarului Gândul,  două contracte în valoare totală de 53,4 milioane de lei cu Primăria sectorului 6, condusă de Rareş Mănescu (PNL). Societatea era deținută atunci de Iuliana Madlen Lazăr (90%) şi de Marius Cătălin Vişan (10%). Iuliana Madlen Lazăr a fost consilier prezidenţial în mandatul preşedintelui Ion Iliescu, ea fiind chiar decorată de acesta, în 2002, cu Ordinul naţional Pentru Merit în grad de Cavaler, alături de alţi consilieri din Administraţia Prezidenţială.

Garden Center apare într-un dosar DNA cu edilii de la Miercurea Ciuc. Potrivit Agerpres, Domokos Szoke, viceprimar al municipiului Miercurea Ciuc, a aprobat plata către această firmă a unei sume supraevaluate de 100 de ori pentru îndepărtarea gunoaielor de pe un teren pe care nu se aflau deșeuri. Informația apare în referatul prin care procurorii DNA au solicitat arestarea preventivă a viceprimarului și a primarului Robert-Kalman Raduly.

Garden Center Grup SRL îl are ca asociat unic pe Ion Olteanu, supranumit ”rege al spațiilor verzi”, care a preluat, potrivit datelor de la Registrul Comerțului, părțile sociale ale Iulianei Madlen Lazăr din firma Ro-Verde Landscaping.

Iată ce a declarat la DNA principalul denunţător al primarului suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, directorul de la Administraţia Cimitirelor București, Bogdan Popa: ”sumele remise în anul 2013 proveneau în proporţie de 80% din mita pe care o încasase de la denunţători pentru contractele încheiate pentru asfaltarea aleilor de la Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului, iar o altă parte provenea de la un contract menţionat încheiat de aceeaşi instituţie cu SC Ro Verde SRL, condusă de Ionuţ Olteanu”. Mai multe despre afacerile lui Olteanu pe romaniacurata.ro

Printre ”realizările” firmelor Garden Center Grup și Ro-Verde Landscaping  se numără panseluţele lui Andrei Chiliman (primarul suspendat al Sectorului 1 București, urmărit penal de DNA), dar şi dinozaurii şi minerii din frunze aprobaţi de fostul prima Cristian Popescu Piedone în sectorul 4.

Comments

comentarii

BMW Group și NTT Data au bătut palma, iar în Cluj-Napoca urmează să se deschidă un nou centru IT.... Citește mai mult
Prognoza meteo. Meteorologii anunță vreme caldă, cu temperaturi ridicate pentru această perioadă.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!