fbpx

Cum i-a târât in instanțe un avocat din București pe cei care i-au salvat viața

Trei salvamari şi un poliţist local au fost purtaţi prin instanţe şi în faţa procurorilor, timp de 4 ani, de către un avocat din București, pe care l-au scos din apă într-un moment în care scăldatul era interzis. Acesta le-a cerut despăgubiri de 40.000 de euro.

După incident, avocatul Silviu Radu Luncan a depus o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia împotriva a trei salvamari şi a unui poliţist local, acuzându-i pe salvamari de purtare abuzivă, iar pe poliţistul local – de privare de libertate în mod ilegal. Totodată, le-a cerut câte 10.000 de euro daune fiecăruia.

În octombrie 2017, procurorul de caz a clasat plângerea avocatului, pe motiv că faptele nu există, dar acesta s-a adresat instanţei cu contestaţie. Judecătoria Mangalia i-a admis, în iunie 2018, contestaţia şi a retrimis dosarul la Parchet pentru ca procurorii să completeze urmărirea penală. Au urmat alte audieri, verificarea şi administrarea probelor, iar la final, procurorul de caz a decis din nou clasarea cauzei (2019).

Nemulţumit, turistul a contestat decizia procurorului, iar în luna februarie 2020, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia decide că plângerea lui Silviu Radu Luncan este neîntemeiată.  Avocatul nu s-a oprit aici. A formulat o contestaţie în instanţă, iar în luna martie 2020, judecătorul de cameră preliminară a decis, definitiv, să respingă ca nefondată plângerea acestuia. Motivarea instanţei a ajuns zilele la părţile implicate, potrivit ziarului Adevărul.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina