fbpx

La Curtea de Apel Oradea temperatura maximă acceptată este 37 grade C și există containere pentru măști

Curtea de Apel Oradea a impus o temepratură corporală maximă de 37 de grade C pentru accesul în clădire și a montat, în premieră, containere inscipționate special pentru aruncarea măștilor.

Potrivit comunicatului emis de Curtea de Apel Oradea, au fost implementate măsuri necesare desfăşurarii în condiţii de siguranţă a activităţii de judecată in perioada 15:05.2020-31.08.2020.

  1. Accesul avocaţilor, consilierilor juridici şi altor categorii de participanti la procese in Palatul de Justiţie se realizează:
  • pe poarta din spate (orientată insprc parcarea supraterami) pentru cei care se prezintă la sălile penale nr. 5 şi 6 folosite de Trihunalul Bihor şi Judeeătoria Oradea;
  • pe poarta principală (orientată înspre Parcul Traian) pentru cel carc se prezintă la celelalte săli de judecată, CompartimenteIe Arhivă şi Registratură;

Se va respeeta distanţa socială de 1,5 m, iar accesul justiţiabiblor către sălile de judeeată va fi permis, cu 15 minute anterior intervalului orar in care sunt fixate cauzele. Accesul justițiabililor, al altor participanţi la procesele civile şi penale şi al publicului, (in special al aparţinătorilor eare insoţesc părţile la procesele eivile/penale) in sediul instanţei va putea fi limitat de corpul de jandarmi, scopul respectării regulilor de distantare socială, cu prealabila inştiinţare/incuviinţare verbală a preşedintelui completului dc judeeată.

Staționarea în incinta Palatului de Justiție este permisâ strict pe timpul neeesar derulării procedurilor judiciare.

Justiţiabilii şi ceilalți participanţi la procese vor purta in mod obligatoriu măsti de protectie facială, de unică folosinţă, sau confecţionate artizanal  din alte materiale care să acopere nasul și gura, pe intreaga perioadă in eare se afiă în  incinta instaaţei.  Membrii corputui de jandarmi vor  putea dispune indepărtarea persoanelor eare nu poartă mască.

Tuturor persoanelor li se va lua, in mod obligatoriu, de către corpul de jandarmi temperatura corporală,  prin utilizarea aparatelor de luare a temperaturii la distanţă,

Nu se va pemite accesul in Palat:

– persoanelor depistate cu temperatură mai mare de 37 de grade, precum şi

– persoanelor care prezintă o stare generală proastă sau simptome vizibile de viroză respiratorie, gripă sau răceală. În cazul în care persoana aflată intr-o atare situaţie este un participant  la proces, corpul de jandarmi va informa de îndată presedintele cornpletului de judecată, acolo unde este cazul.

Eliminarea măstilor de protecție utilizate de justițiabili se va face in conditii de siguranță, in containere special inscripționate pentru această destinație. (…)

Reguli privind participarea la şedinţele de judecată

Lista de ședințe  va conţine intervalele orare alocate fiecărui grup de cauze şi va fi comunicată prin publicare pe pagina de internet a instanţei, cel mai târziu cu două zile inaintea sedintei.

Participanţilor  la şedinţele de judecată li se recomandă să consulte portalul instanţei pentru a lua cunoştinţă de ora fixată pentru luarea cauzei  să se prezinte la poarta de acces cu minim 15 minute inaintca orei fixate, în vederea electuarii verificărilor neeesare de către corpul de jandarmi.

De asemenea, li se recomandă participanţi1or la şedinţele de judecată să cunoască numărul dosarului în care se prezintă şi numărul sălii de judecată spre care se indreaptă, pentru faclitarea accesului.”, se arată în comunicatul de mai jos.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [313.62 KB]

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina