fbpx

Instanța a admis plângerea avocatului scos din valuri cu forța împotriva clasării pe numele salvatorilor

Instanța Judecătoriei Mangalia a admis plângerea avocatului scos din valuri cu forța în vara lui 2016 împotriva clasării pe numele salvatorilor. Judecătorul a trimis cauza înapoi la procuror pentru a completa urmărirea penală împotriva a trei salvamari și a unui polițist local.

După o amânare de pronunțare, instanța a admis plângerea împotriva ordonanței de clasare în cazul salvatorilor acuzați de un avocat din București, care a refuzat să iasă din mare deși era arborat steagul roșu.

Soluția pe scurt: ”În baza art. 341 alin. 6 lit. b din Codul de procedura penala admite plângerea formulata de petentul Luncan Silviu Radu, cu domiciliul în Bucuresti, str. …. Sector 4, si dispune desfiintarea solutiei date de Parchetul de pe lânga Judecatoria Mangalia prin ordonanta nr. 3106/P/2016 din 18.10.2017, de clasare a cauzei în care s-a efectuat cercetari cu privire la savârsirea infractiunilor de purtare abuziva si lipsire de libertate în mod ilegal prevazute de art. 296 alin.2 Cod penal si art. 205 alin.1 Cod penal, si trimiterea cauzei la procuror pentru a completa urmarirea penala.

În baza art. 341 alin.6 lit. a Cod procedura penala raportat la art. 340 alin.1 Cod procedura penala respinge ca inadmisibila plângerea formulata de petent împotriva ordonantei nr. 127/II/2/2017 din 14.05.2018 data de prim-procurorul Parchetului de pe lânga Judecatoria Mangalia.

În temeiul art. 275 alin. 3 din Codul de procedura penala, cheltuielile judiciare avansate de stat ramân în sarcina acestuia. Definitiva”

Avocatul Silviu Radu Luncan (60 de ani) din Baroul București a depus o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia împotriva a trei salvamari şi a unui poliţist local care l-au scos din apă în anul 2016, într-o zi în care era arborat steagul roşu, semn că înotul este interzis. Procurorul de caz a clasat plângerea avocatului, pe motiv că faptele nu există, dar acesta s-a adresat instanţei cu contestaţie, astfel că dosarul se va judeca pe 13 iunie, la Judecătoria Mangalia. Silviu Radu Luncan îi acuză pe salvamari de purtare abuzivă, iar pe poliţistul local – de privare de libertate în mod ilegal. Totodată, le cere câte 10.000 de euro daune fiecăruia.

Incidentul s-a produs pe 22 august 2016, pe o plajă din staţiunea Mangalia. În ziua respectivă au fost şase cazuri de persoane înecate pe plajele din Mangalia, marea fiind agitată. Din declaraţiile avocatului, menţionate de anchetatori, acesta a intrat în apă pentru a-şi „face baia zilnică de două ore în mare“. Deşi era steag roşu, omul spune că nu depăşea geamandura. Mai mult, susţine că este un înotător experimentat, care a participat în trecut la campionate de înot. Acestea ar fi fost motivele pentru care nu a vrut să iasă din apă când cei trei salvamari i-au cerut asta. În tot acest timp, pe plajă, un echipaj SMURD resuscita un bărbat scos din valuri, care ulterior a murit, iar salvamarii căutau un copil dispărut, pe care apa l-a scos a doua zi la mal mort.

După mai bine de o oră de tratative, mai mulţi turişti au intrat şi l-au scos forţat pe avocat, pe plajă fiind încătuşat de un poliţist local şi dus la poliţia municipală pentru identificare

Vezi aici ce spun salvamarii acuzați.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina