fbpx

CSM: Avocații rămân fără podium dacă sala de judecată nu permite amplasarea lui

După ce la începutul anului au fost discuții aprinse cu privire la diferența de 20 cm între podiumul procurorului și cel pentru avocați, secția pentru judecători a CSM a emis recent o hotărâre prin care elimină de tot podiumul avocaților dacă dimensiunile sălii de judecată nu permit amplasarea lui.

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât introducerea la articolul 10 din Hotărârea Secţiei pentru judecători nr. 1152/2015, după alineatul (2), a unui nou alineat, alineatul (3), cu următorul cuprins: „(3) Dacă dimensiunile actuale ale sălilor de şedinţă nu permit amplasarea podiumului avocatului sau dacă amplasarea acestuia pune în pericol siguranţa participanţilor la proces, dispoziţiile art. 6 alin. (1) nu se aplică.”

Art. 6 alin. 1:
Locul avocatului care va pune concluzii va fi situat pe un podium având înălțimea cuprinsă între 20 și 30 cm și va fi orientat în modul prevăzut de art. 5 alin. 4.

Pe procurori, există o altă soluție prevăzută în hotărârea CSM din decembrie 2015, dacă sala este prea mică.

Art. 10 (2) Dacă dimensiunile actuale ale sălilor de ședință nu permit amplasarea biroului procurorului potrivit art.5 alin (4), acesta va fi situat pe podiumul judecătorilor, la o masă separată și va fi orientat astfel încât să asigure procurorului o vizibilitate bună atât spre biroul judecătorilor, cât și spre public.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina