fbpx

CSM a decis că dosarele cu încuviințări executări silite să nu mai apară pe portalul instanțelor

Comisia resurse umane și organizare din Consiliul Superior al Magistraturii a decis că dosarele cu încuviințări executări silite să nu mai apară pe portalul instanțelor de judecată. Cei mai mulți ”beneficiari” sunt firmele de recuperări creanțe (Kruk/InvestCapital au cele mai multe cauze), care au milioane de dosare cu executări silite.

Comisia nr.2 Judecători – Resurse umane și organizare din CSM s-a pronunțat asupra secretizării/anonimizării cauzelor având ca obiect ”încuviințare executare silită”.

”Comisia a decis sesizarea Comisiei de actualizare a nomenclatoarelor aferente aplicației Ecris și a celorlalte aplicații IT constituită la nivelul Ministerului Justiției pentru modificarea aplicației Ecris în sensul selectării automate a bifei ”confidențial” pentru dosarele având ca obiect ”încuviințare executare silită”.

A fost exprimată și o opinie minoritară în sensul că sesizarea Comisiei de actualizare a nomenclatoarelor aferente aplicației Ecris și a celorlalte aplicațiii IT ar trebui dispusă prin hotărârea Secției pentru judecători”, se arată în minuta comisiei.

Sursele Clujust spun că decizia a venit ca urmare a unei sesizări a Uniunii Executorilor din România, motivată prin faptul că debitorii nu trebuie să mai afle de cererile de încuviințări de executare ca să nu aibă timp să-și ascundă bunurile și veniturile. După încuviințarea, cei vizați primesc somații și au timp 15 zile să conteste executarea silită.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns