fbpx
Ioan Bene și Călin Stoia

Corporația acuzaților de dare de mită din marile dosare de corupție ale Clujului

Kite Corporation se numește firma în care s-au asociat, indirect, anul acesta oamenii de afaceri Călin Stoia – condamnat pentru că i-a dat mită fostului primar Sorin Apostu – și Ioan Bene – judecat pentru că i-ar fi dat mită fostului președinte al CJ Cluj, Horea Uioreanu.

Asocierea neașteptată s-a produs în luna iunie printr-o majorare a capitalului social al societății Kite Corporation SRL și cooptarea a doi noi asociați: persoanele juridice Napocamin SRL și Stella Innovative Corporation SRL. Participarea la beneficiile si pierderile societății sunt acum:

  • Stoia Călin Mihai – 31,67% din capitalul social
  • Stoia Tudor-Ioan – 1,67% din capitalul social
  • Societatea Stella Innovative Corporation – S.R.L. – 33,33% din capitalul social;
  • Societatea Napocamin S.R.L. – 33,33% din capitalul social.

Napocamin este una dintre principalele societăți deținute direct de Ioan Bene până să fie trimis în judecată în dosarul Uioreanu, după care și-a cedat părțile sociale fiicelor Alexandra și Raluca Bene, cât și fratelui Daniel Bene. Societatea Napocamin este vârful de lance al familiei Bene, prin aceasta deținând restaurantul Aroma (Comsis Service SRL), Hotelul Meridian (Ria Meridian SRL) și clubul Kharma (Star L & I SRL). Napocamin apare și în acționariatul IT Transilvania Invest, în care mai este acționar direct și Ioan Bene.

schema bene - stoiaKite Corporation a fost înființată în 2008 și a mers pe avarie până în 2010, când și-a suspendat activitatea. Aceasta a fost reluată în 2013. Obiectul de activitate al firmei este ”Activități ale holdingurilor”. Anul trecut a avut un profit de circa 91.000 lei și o cifră de afaceri de circa 217.000 lei. Cealaltă firmă care apare ca asociat, Stella Innovatice Corporation, este deținută de Stela Bucur, mama lui Călin Stoia.

Kite Corporation SRL apare ca administrator persoană juridică al societății Total Trading Company SRL, cea prin care a fost disimulată mita pentru Apostu prin contracte de asistență juridică cu cabinetul avocatei Monica Apostu. Celălalt administrator este Olga Ionuțiu, care este și unicul asociat, martor în dosarul Apostu. Aceasta este administrator și la Compania de Salubritate Brantner Vereș SA, pentru care a dat mită Stoia. Mai exact, pentru ca societatea de salubritate să aibă liniște în derularea contractului cu Primăria Cluj-Napoca.

Până și cele invocate în dosarel penale îi leagă pe cei doi oameni de afaceri ce păreau să nu aibă nimic în comun. Tot pentru liniște a spus și Ioan Bene, la momentul arestării preventive de anul trecut, că i-a dat bani lui Horea Uioreanu în repetate rânduri. Suma totală s-ar ridica la peste 50.000 de euro. “Arăt că nu am ţinut nicio evidenţă a sumelor pe care i le-am plătit lui Uioreanu Horea, însă apreciez că, în total, i-am remis acestuia undeva la 50.000 de euro sau poate chiar mai mult. (….) Mai vreau să precizez că după fiecare remitere de bani aveam o perioadă de linişte şi bună relaţie profesională după care era urmată de o nouă solicitare de remitere de bani şi eventuale boicoturi sau presiuni în derularea investiţiilor şi a contractelor ce le aveam cu instituţia judeţeană”, spunea Bene, potrivit motivării încheierii judecătorului de drepturi și libertăți.

schema stoia

Comments

comentarii

Un bărbat de 34 de ani a fost căutat de polițiști după ce a dispărut de acasă în data de 22 mai. Acesta a fost găsit mort în comuna Chinteni.... Citește mai mult
Programul „Fugi în curtea școlii” a revenit în Cluj-Napoca. Săptămâna aceasta copiii sunt invitaţi în curțile Școlii gimnaziale ,,Constantin Brâncuși" și Liceului de Informatică ,,Tiberiu Popoviciu" pentru a participa la activități sportive.... Citește mai mult

Lasă un răspuns