fbpx

Corbu, Scutea, Predoiu, Șoșoacă, Robert Roșu, printre invitații de la Congresul Avocaților 2022

Când justiția fierbe după publicarea Deciziei CCR nr.358/2022 privind prescripția, nu știm ce s-a discutat la Congresul Avocaților 2022, unde au fost invitați oamenii de la vârful justiției, pentru că (cităm un avocat delegat) ”UNBR, deși are un buget și o logistică uriașă, a preferat să rămână opac, retrograd”. Da, lucrările congresului nu sunt transmise nicăieri, deși toată lumea vorbește de digitalizare, iar tema congresului este ”avocatura azi”!!

Ca în vremuri trecute și odioase, citim o dare de seamă comunistă pe pagina de Facebook a Uniunii Naționale a Barourilor din România:

”CONGRESUL AVOCAȚILOR 2022. ZIUA 1

Congresului Avocaților 2022 a debutat la București în prezența delegaților din toată țara și ai partenerilor instituționali ai profesiei de avocat.

La festivitatea de deschidere, invitații care au luat cuvântul au evidențiat cele mai relevante aspecte în relațiile inter-instituționale și preocupările comune față de justiție și drept.

Președintele UNBR, Traian Briciu a introdus tema Congresului: Avocatura azi. Tendințe și Perspective și a punctat principalele tendințe de evoluție ale profesiei.

Printre invitații care au luat cuvântul la festivitatea de deschidere, se numără:

Judecător Corina Alina Corbu, Președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție

Gabriela Scutea, Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție

Cătălin Predoiu, Ministrul Justiției

Robert Cazanciuc, Vicepreședintele Senatului
Gheorghe Ialomițeanu, Președintele Uniunii Profesiilor Liberale din România și Prim-Vicepreședinte al Consiliului Camerei Auditorilor Financiari din România

Diana Șoșoacă, Membru al Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupției și petiții
Cristian Niculescu – Țâgârlaș, Președintele Comisiei juridice de numiri, disciplină, imunități și validări a Senatului României
Dragoș-Theodor Ivanovici, Președintele Uniunii Naționale a Executorilor Judecătorești
Olivia Morar, deputat
Andi-Gabriel Grosaru, Vicepreședinte al Comisiei pentru constituționalitate, Camera Deputaților
Silvia Uscov, avocat
Robert Roșu, avocat”

Avocata Elena Radu a postat pe grupul Platforma Avocatului: ”Circa 250 de “capi” ai avocaturii întruniți în cadrul Congresului Avocatilor 2022 au supus la vot dacă sa se consemneze in procesul – verbal al ședinței obiecțiunile și votul impotriva al unui membru al Congresului (???).

Rezultatul votului a fost ca NU.

Azi are loc Congresul habarnistilor sau al avocatilor?

Membri ai Congresului (de drept) sunt toți consilierii CUNBR (inclusiv toți decanii din tara) și președintele UNBR.

Citiți și minunati-va!

Acesta este organul suprem de conducere al avocatilor.

Acum înțelegeți de ce s-a dus naiba dreptul la apărare și orice principiu si regula de drept învățată în facultate?

Eu înțeleg ca azi nu are loc Congresul Avocatilor, fiind vorba de o zi în care se vand zarzavaturi în piață.”

În 16 iunie, avocatul Alexandru Păun, delegat la Congres, a pus pe site-ul lui: ”În 2022, propunerile membrilor Congresului au fost ascunse de publicul larg. UNBR, deși are un buget și o logistică uriașă, a preferat să rămână opac, retrograd.

Am decis să public eu fie și doar azi toate propunerile!”

Propunerile AICI

Comments

comentarii

Un fost ministru al Sănătăţii atrage atenţia că Spitalul Regional Cluj este în pericol de a nu se construi din bani europeni din cauza întârzierilor prea mari la acest proiect.... Citește mai mult
Fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă (USR), s-a dezlănţuit la adresa primarului Emil Boc numindu-l mincinos, incompetent, paralel cu proiectele mari de infrastructură. Drulă este de părere că domnia lui Boc se apropie de sfârşit. „Un lucru e limpede, «Emile, vremea ta apune». Acum arăţi la fel de PSD-ist ca... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!